Starity

Guillermo del Toro visszautasította a Star Wars VII rendezését

2013. január 08. 21:09   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint tudjuk, a Disney nemrég felvásárolta George Lucas cégét, a Lucasfilmet, és 2015-re már a Star Wars hetedik epizódját ígérik. A hetedik részt természetesen két további fogja követni, hiszen egy egész trilógia van tervben. Elképesztő mennyiségű pletyka kering azóta a film történetét illetően, ahogy rengeteg a találgatás az írók, a producerek és a rendező kilétéről is természetesen.

hirdetés
Guillermo del Toro visszautasította a Star Wars VII rendezését

Mint eddig oly sok rendezőé, Guillermo del Toro neve is felmerült az újraindított sci-fi sorozat rendezése kapcsán. Nem véletlenül, hiszen Del Toro nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Hellboy, az Örgöggerinc vagy A Faun labirintusa. A rendező elárulta, hogy megkeresték az új Star Wars-epizóddal kapcsolatban, ám az ajánlatot vissza kellett utasítania, mivel jelenleg igen elfoglalt filmjei miatt.

„Kaptunk egy telefonhívást arról, hogy »Guillermo-t érdekelné-e a dolog?«, de jelenleg annyi saját projekten dolgozom, hogy egyszerűen túlságosan is elfoglalt vagyok. Az ajánlat persze nagyon hízelgő, de ez csupán egy telefonhívás volt, nem lesz belőle semmi. Kedves tőlük az érdeklődés, de akár hiszitek, akár nem, rengeteg a dolgom” – mesélte a rendező.

Guillermo tényleg igen elfoglalt, hiszen 2013-ban érkezik a közreműködésével készült Mama című horrorfilm Jessica Chastain főszereplésével, és a Pacific Rim is, melynek már rendezője is ő volt. Utóbbi Magyarországra Tűzgyűrű címmel érkezik majd, és igen látványosnak ígérkezik az óriásrobotok és gigantikus tengeri szörnyek összecsapásáról szóló film. A közeljövőben jelenik még meg Del Toro Pinocchio-feldolgozása is, és a rendező közben már egy At the Mountains of Madness-adaptációt is tervezget. Emellett pedig sorra jelennek meg 2012 decemberétől Peter Jackson A hobbit-trilógiájának epizódjai, melyeknek írói közt is ott szerepel – a filmek rendezését egyébként visszamondó – Guillermo del Toro.

Természetesen a mexikói rendező-produceré mellett rengeteg név felmerült a Star Wars VII kapcsán, így szóba jött JJ Abrams, Steven Spielberg, Joss Whedon, Colin Trevorrow és Brad Bird is, jelenleg pedig a brit Matthew Vaughn tárgyal ez ügyben.

Az epikus sci-fi sorozat új részeiről eközben újabb és újabb pletykák és feltételezések keringenek, így szóba került a klasszikus trilógia szereplőinek (Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford) visszatérése, Boba Fett felbukkanása, de még Darth Vader nagyúr feltámadása is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek