Starity

Sztárok nehéz gyerekkorral

2013. január 24. 16:04   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Volt, akit vertek. Volt, aki drogozott és ivott. Volt, aki apa nélkül nőtt fel. Az alábbi hírességek csak álmodhattak a gondtalan gyereklétről.

hirdetés
Sztárok nehéz gyerekkorral

Pink


Fotó: James Dimmock

A kis Alecia kilencéves volt, amikor szülei elváltak, és ez nagyon megviselte őt, amely leginkább a viselkedésén látszott meg. „Soha nem engedték meg, hogy átmenjek a barátaimhoz, mert azt mondták, hogy rossz hatással vagyok rájuk. A szüleik nem kedveltek engem. Gyakran halálra félemlítettem őket” – nyilatkozta 2007-ben. Pink fiatalon találkozott a drogokkal. Mindössze tizenkét éves volt, amikor először kipróbálta a kábítószert. Tizenöt évesen ivott, állandóan bulizott, marijuanán, ecstasyn és kokainon élt. Egyszer túladagolta magát, akkor döntötte el, hogy változtat az életén. Gyerekkori sérelmeit dalba is öntötte.

Tobey Maguire


Fotó: Anthony Mandler

Tobey szülei szinte még tinédzserek voltak, amikor ő megszületett. Édesanyja, Wendy 18, míg apja, Vincent 20 éves volt. Nem sokkal születése után összeházasodtak, de mire Tobey kétéves lett, elváltak. Gyerekkorát állandó ingázással töltötte Oregon és Washington között; egyik szülőjétől a másikhoz utazott. Apja séf volt, és remélte, hogy fia is az ő nyomkodaiba fog lépni, azonban Tobey kilencedikes korában otthagyta az iskolát, hogy a színészetre koncentrálhasson. A sztár a mai napig nem tartja a kapcsolatot apjával, és soha nem is beszél róla, azonban néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy Vincent 1993-ban pisztoly és maszk nélkül próbált kirabolni egy bankot.

Charlize Theron


Fotó: Alexei Hay

Charlize gyerekkora horrorba illő volt. Alkoholista apja, Charles erőszakoskodott feleségével, és fenyegette a lányát, míg az anya, Gerda megelégelte az állandó bántalmazást, és 1991-ben, amikor Charlize 15 éves volt, lelőtte őt és testvérét, Danie-t. „Az apám mindig azt mondta, hogy megöl minket. Anyám halálra volt rémülve, és azt hitte, hogy tényleg meg fogja tenni. A következő pillanatban lövéshangokat hallottam. Nem tudom, hogy hányat, de arra emlékszem, hogy anyám hisztérikusan kiabálni kezdett. A hálószoba egyik sarkában ült, és zokogott” – mondta a színésznő. A bíróság nem ítélte el az asszonyt, mivel megállapították, hogy önvédelemből ölt.

Jim Carrey


Fotó: Dan Winters

A színész a nyomorsorból küzdötte fel magát a legnagyobbak közé. Apja zenész volt, de amikor állás nélkül maradt, elszegényedtek. Lakbérüket nem tudták fizetni, ezért lakókocsiban éltek. Jim 15 évesen otthagyta a középiskolát. Portásként dolgozott, és súlyos beteg édesanyját ápolta. Komikus énje már fiatalkorában megmutatkozott, így hamar belecsöppent a stand up comedy világába, és tehetségének köszönhetően családját ki tudta húzni a nincstelenségből. „Ha a karrierem a showbizniszben nem jött volna össze, akkor ma valószínűleg a hamiltoni acélgyárban dolgoznék” – vélekedett korábban a színész.

Drew Barrymore


Fotó: Andreas Sjodin

Drew színészcsaládba született, így nem volt kérdés, hogy neki is erre a pályára kell lépnie. 7 éves korában a szakma a lábai előtt hevert, amikor feltűnt az E.T.-ben, azonban a hirtelen jött siker megviselte a fiatal lányt. Édesanyjával megromlott a kapcsolata. 9 évesen cigizett, 11 évesen ivott, 12 évesen marijuanát, 13 évesen pedig kokaint szívott. Nem sokkal később elvonóra küldték. 17 évesen meztelenül pózolt az Interview magazinnak, és ekkor már jegyben járt Jamie Walters színésszel. 19 évesen a Playboy kedvéért is megvált a ruháitól.

Jane Fonda


Fotó: Kevin Scanlon

Jane gyerekkorában azt hitte, édesanyja szívrohamban hunyt el, azonban az igazságot csak felnőttként tudta meg. Frances öngyilkos lett az elmegyógyintézetben: borotvával elvágta a torkát – Jane ekkor 12 éves volt. A színésznő tinédzserkorában modellkedett, és őt is „elkapta” a bulimia. Színész édeapjával, Henryvel megromlott a kapcsolata, annak ellenére, hogy karrierjét elsősorban neki köszönheti.

Eminem


Fotó: Nigel Parry

Deborah 15 évesen adott életet fiának, Marshallnak. Eminem 18 hónapos volt, amikor apja elhagyta a családot. Ezután nagybátyját hívta apának, aki 2004-ben főbe lőtte magát. Gyerekkorában állandóan költöztek, így nem tudott beilleszkedni az iskolában, és barátai sem voltak. Iskolatársai bántották őt: „Vertek a vécében, ütöttek a folyosón, hozzám vágták a szekrényeket, csak azért, mert én voltam az új gyerek.” Kilencedikben háromszor is megbukott, végül 17 évesen otthagyta az iskolát. Elmondása szerint nem tartja magát butának, de nem ajánlja senkinek, hogy az ő példáját kövessék. Édesanyjával nem volt felhőtlen a viszonya, több dala is szól róla, miszerint ivott és drogozott, és emiatt megérdemelné, hogy a pokol tüzén égjen el.

Lindsay Lohan


Fotó: Gomillion & Leopold

Édesanyja, Dina feltörekvő táncos-színésznő volt, de mivel nem neki sikerült az áttörés, legidősebb lányából mindenáron sztárt akart faragni. Apja, Michael megkeserítette életüket, de szülei csak akkor váltak el, amikor Lindsay 19 éves volt. 2008-ban kiderült, hogy Michael megcsalta nejét, és 1995-ben született egy lánya, Ashley. A férfinek gyakran kellett szembenéznie a bírósággal. Először 1990-ben három év börtönbüntetést kapott, amit öt évre függesztettek fel. 1997-ben letartóztatták, mivel megszegte a próbaidőt, és egy évre börtönbe került. A mai napig – akárcsak Lindsay-nek – vannak bírósági ügyei. Lindsay 2005-ben a Confessions of a Broken Heart (Daughter to Father) című dalában megénekelte sérelmeit, és mindenről kitalált.

Ozzy Osbourne


Fotó: Joseph Cultice

Ozzy szegény, ám tisztességes családban nőtt fel, azonban gyerekként molesztálták őt. „Két fiú mindig várt rám iskola után. Tapogattak és fogdostak. Rendszeres dologgá vált. Azt hittem, soha nem ér véget” – mondta tíz éve a People magazinnak. 15 évesen családja nehéz anyagi helyzetbe került, és kénytelen volt munka után néznie. Építőmunkásként, vízvezeték-szerelőként és szerszámkészítő-inasként is dolgozott. Hat hetet börtönben is ült, mivel nem tudta kifizetni a bírságot, miután bűnösnek találták egy bolti betörésben.

Shania Twain


Fotó: Brian Bowen Smith

Shania mindössze kétéves volt, amikor szülei elváltak. Egy kis bányászvárosba költözött édesanyjával, két húgával és mostohaapjával. Életük nem volt könnyű. Voltak napok, amikor nem került étel az asztalra. Shania fiatalon megtanult fát vágni és vadászni. Az állandó nélkülözés miatt depressziós lett. 8 évesen bárokban énekelt, volt, amikor reggelekbe nyúlva dolgozott. Tinédzserévei végén énekesi karrierje beindulni látszott, azonban tragédia történt: 21 éves korában autóbalesetben elveszítette a szüleit, így fiatalabb testvéreit neki kellett felnevelnie.

Macaulay Culkin

Macaulay kilencévesen került a filmiparba, és egyből a legfelkapottabb gyereksztár lett. Azonban a Resztessetek, betörők! sikere hamar elillant, ő felnőtt, és már senki sem volt rá kíváncsi. 18 évesen feleségül vette Rachel Minert, de kapcsolatuk nem tartott sokáig. Sokan úgy vélték, hogy házasságuk arra épült, hogy Macaulay felesége révén visszakapaszkodjon a létrára, hogy filmajánlatokat kapjon. 2004-ben a színész felfedte, hogy apja állandóan kihasználta őt, lopott tőle. Fiatalkorában rákapott az alkoholra és a drogokra, függősége a mai napig tart.

Jade Ewen


Fotó: Miss Ultimo

A Sugababes tagja úgy nőtt fel, hogy apja, Trevor vak és részben süket, anyja, Carol pedig részben vak volt, így kisebb testvéreit neki kellett felnevelnie. „Gyerekkoromban sohasem gondoltam arra, hogy popsztár legyek, főleg a szüleim egészségügyi problémái miatt. Soha nem mentünk nyaralni. Egyszer valaki megkérdezte tőlem, hogy miért nem tudok úszni, aztán rájöttem, hogy azért, mert nem volt lehetőségem rá megtanulni. Amikor kettesben vannak a szüleim, minden problémát elfelejtenek, és figyelmen kívül hagyják a nehézségeiket" – nyilatkozta korábban a Daily Mailnek.

Madonna


Fotó: Mert & Marcus

A pop nagyasszonya karrierje elején sokkolta az embereket erkölcstelen és vallási megjelenésével, dalaival és videoklipjeivel. Úgy vélik, hogy édesanyja korai halála miatt vágyik állandóan a figyelemre. Madonna mindössze ötéves volt, amikor elveszítette anyját. Apja, Silvio később feleségül vette házvezetőnőjüket. Nagy családban nőtt fel, emiatt gyakran figyelmen kívül hagyottnak és elhanyagoltnak érezte magát: „Magányos lány voltam, aki kereste önmagát. Nem voltam lázadó. Sohasem borotváltam a hónaljamat vagy sminkeltem magam, mint a normális lányok. De tanultam, és jó jegyeket szereztem. Mindig is akartam lenni valaki.”

Sinead O'Connor

Sinead viharos kapcsolatból született. 8 éves volt, amikor elváltak a szülei. Gyerekkora boldogtalan volt, mert anyja, Marie állandóan verte őt, emiatt apjához, Seanhoz és új feleségéhez költözött. Tinédzserkorában halt meg az édesanyja, aki autóbalesetet szenvedett. Sineadát 15 évesen kirúgták a katolikus iskolából, mert bolti lopáson kapták.

Michael Jackson


Fotó: Matthew Rolston

Michael nyolc testvérrel együtt nőtt fel, amely alapból nem volt könnyű, főleg nem egy szadista apával. 1993-ban egy Oprah Winfrey-nek adott interjújában elmondta, hogy Joe korbáccsal verte őt, és csúfolta nagy orra miatt. Az apja látványától legszívesebben hányni tudott volna. Állandóan sírt, és magányosnak érezte magát. Gyakran rémálmok gyötörték, ami felnőttkorára is kihatott. „Szeretem az apámat, de nem ismerem őt. Állandóan féltem. Fogalmam sincs, miért vert. Amikor jó voltam, akkor is fegyelmezett. Nagy szigorú és kemény volt. Egy pillanatásával is meg tudott ijeszteni” – nyilatkozta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek