Starity

Helen Mirren mindig a színészetről álmodott

2013. február 06. 17:05   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy a legtöbbeknek, Helennek sem pottyant ölébe a siker, keményen dolgozott érte. Egy interjúban mesél gyermekkori álmáról: színésznő lesz!

hirdetés
Helen Mirren mindig a színészetről álmodott

A 67 éves Helen Mirren egy interjúban emlékezett vissza életének korai szakaszára, és arra, mi volt élete leghőbb vágya: úgy kinézni, mint Brigitte Bardot, és betörni a filmiparba. Merész vágyak ezek egy tízéves kislánynak, aki egy Southend-on-Sea nevű poros kis brit városkában él.

Bármilyen hihetetlennek tűnt is akkor, sikerült neki! Helen Mirren a brit nők tiszteletbenálló címét viseli: „dáma”. 2006-ban megkapta a The Queen című filmben nyújtott alakításáért a jól megérdemelt Oscart, és saját csillaga van a Hírességek sétányán (Walk of Fame) Hollywoodban. A Harper's Bazaar interjújában emlékszik vissza Helen karrierjének korai szakaszára.


3.bp.blogspot.com – Az ifjú Helen Mirren

A lenyűgöző színésznő pontosan emlékszik még arra az időre, mikor mindez csak álom volt: „Feltétlenül olyan akartam lenni, mint Brigitte Bardot. Én voltam a kövér, pattanásos kislány, akit a Southend-on-Sea tengerpartján láthattak, és arról álmodoztam, hogy valamikor egy nagy filmproducer a hatalmas autójában elhajt mellettem, kikönyököl az ablakon cigarettát tartó kezével, és azt mondja: »Hé, mi a neved? Te pontosan az vagy, akit keresek!«


telegraph.co.uk

Egy nap aztán Helen gondolt egyet, és otthagyta a tanárképzőt, hogy szülei akarata ellenére a színházba kerüljön. Az első nagy szerepe azonban nem volt épp gyerekjáték: „Egyáltalán nem tudtam, mit csinálok. Az O Lucky Man! (1973) első jelenetében ki kellett nyitnom egy pezsgősüveget, megtölteni egy poharat, aztán ‚Cheers!’ – végül meginni. A rendező, Lindsay Anderson persze igazi pezsgőt adott.”

A jelenetet rengetegszer eljátszották, emlékezett vissza Mirren: „Persze, egy félóra után már teljesen részeg voltam. Mikor hazafelé utaztam, könnyeztek a szemeim, és csak arra tudtam gondolni, hogy mindent teljesen elszúrtam.”


Fotó: Guardian

Nos, ma már ő is tudja, hogy a legkevésbé sem szúrta el. Mára már nem álom többé, hogy hollywoodi csillag legyen, hiszen már az! Csak kedves, régi emlék az, mikor a kislány a tengerparton ábrándozott a filmsikerről – mindez pedig valóra vált álom.

Helent legközelebb a Hitchock február 7-ei vetítésén láthatjuk a magyar mozikban, ahol a címszereplő feleségét, Alma Reville-t alakítja majd. Legújabb filmje pedig a Red 2, természetesen Bruce Willis főszereplésével, amelyre a nyár végéig még várnunk kell.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek