Starity

Minden idők legjobb női popsztárjai

2013. február 10. 13:01   |   Szerző: sewenteen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Adele és Gaga uralkodik a világon. A nők sosem voltak ilyen erősek a zene világában, mint ma” – írta a brit újság, a Telegraph.

hirdetés
Minden idők legjobb női popsztárjai

A húsz legnagyobb női popikonról készített egy listát a brit The Telegraph. Talán senkit nem lepett meg, hogy az első helyen a pop nagyasszonya, Madonna neve olvasható. Helyét méltán foglalja el, ugyan is a 30 éve szakmában lévő popkirányő számos slágert és stúdióalbumot dobott már piacra.

A második helyre a rocknagymama, Tina Turner neve került, aki annak ellenére, hogy betöltötte a hetvenet is, még mindig koncertezik.

A listán még számos brit énekesnő kapott helyet, így például a 2011-ben elhunyt énekesnő, Amy Winehouse vagy a napjaink legelismertebb énekesnője, Adele, és mostani generáció számára talán kevésbé ismert, de annál jelentősebb brit előadó, Kate Bush!

De nemcsak amerikai és brit énekesnők találhatóak a listán, például a svéd származású ABBA együttes két női tagja is ott van, rögtön az ötödik helyen.

A teljes lista:

1. Madonna
2. Tina Turner
3. Kate Bush
4. Debbie Harry
5. Az ABBA lányok
6. Aretha Franklin
7. Amy Winehouse
8. Adele
9. Lady Gaga
10. Patti Smith
11. Janis Joplin
12. Beyonce
13. Dusty Springfield
14. Sioxsie Sioux
15. Whitney House
16. Grace Jones
17. Dolly Parton
18. Joni Mitchell
19. Chrissie Hynde
20. Spice Girls

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek