Starity

Lenyűgözte a közönséget a Cirque du Soleil előadása

2013. február 15. 23:11   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pop Királya már több mint három éve elhunyt, de rajongónak száma a mai napig nem csökkent. Bár az eredetit semmi nem pótolhatja, mégis szinte az összes Jackson-rajongó – aki tehette –, eljött a Cirque du Soleil elõadására. A több mint 60 táncos, mûvész, akrobata játéka teljesen magával ragadta a hazai közönséget is.

hirdetés
Lenyűgözte a közönséget a Cirque du Soleil előadása
Fotó: OSA Images

A show írója és rendezõje Jamie King, akinek már a neve is garancia a sikerre. Szinte megszámlálhatatlan világhírű sztár műsorának elkészítésében és rendezésében működött közre, többek között Madonna, Rihanna, Céline Dion, Spice Girls, Britney Spears, Avril Lavigne, Ricky Martin, Pink, Christina Aguilera, Mariah Carey, Shakira, George Michael, Elton John, Diana Ross, Jennifer Lopez koncerctjeinek rendezője volt.

A produkció koreográfusa Travis Payne, a Michel Jackson életéről szóló This Is It című film koreográfusa és egyben társproducere is. A zenekarban ott játszott Greg Phillinganes is, aki egykor a Bad és a Dangerous turnékon Jackson zenekarának billentyűse és zenei rendezõje is volt.

A színpadi képek, a tánc és a koreográfia apró részleteiben is hűen idézték Michael Jackson életének és művészetnek mozzanatait. A több mint 20 előadott számot a sztár leghíresebb dalai közül választották.

A műsor természetesen megfelelő keretet kapott: az első jelentek a gyerekkort, a Jackson 5 időszakot idézték fel, majd bemutatták a későbbi nagyobb sikerű dalokat. A show a Man in the Mirror című dallal záródott, ami Jackson 1992-es és 1993-as Dangerous turnéjának is a befejezõ száma volt.

%%GALLERY%%

Megemlékeztek a művész állatok iránti szeretetéről, és környezet, a föld jövője iránti aggódásáról is. Neverland sem marathatott ki a mûsorból, sőt Jackson Bubbles nevű majma is megelevenedik egy artista személyében.A majom túlélte őt, bár később agresszivitása miatt elkerült a neverlandi birtokról, és egy floridai állatmenhelyre vitték.

Az Immortal cím nem véletlen, Michael Jackson dalai, emléke soha nem mennek feledésbe, és mára már zenetörténeti klasszikusnak számítanak. A 2011-ben megjelent Immortal Remix című album, ami a soundtrack albuma a Cirque du Soleil Michael Jackson The Immortal Tour produkciónak, az erõsen visszaesett lemezeladások ellenére is több mint 1,5 millió példányban kelt el. A Thriller egykori 1982-es sikerét, szinte lehetetlen felülmúlni, hiszen ez máig a világ legnagyobb példányszámban eladott albuma és valószínűleg az is marad örökre, mivel manapság szinte lehetetlen ekkora számokat produkálni. Különbözõ források 50-110 millió eladott példányról szólnak.

Az Immortal Show-t a bemutatása óta már több mint 600 ezer ember nézte meg. A hazai bemutató is telt házas volt, aki szereti Michael Jackson zenéjét, nem csalódott, hszen az egyik legjobb tribute show-t láthatta az Arénában. A mûsor végén a közönség állva tapsolt, bár voltak akiknél a fájó emlékek is előtörtek a sztár tragikus halála miatt. Jackson személyét semmi sem helyettesítheti, de a Cirque du Soleilnek mégis nagyon jól sikerült a művész stílusának hangulatát visszaidézni. A tánc, a koreográfia, az effektek mind tökéletes élményt nyújtottak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek