Starity

A legjobb és legrosszabb címlapfotók — Taylor Swift

2013. február 17. 18:06   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk következő részében napjaink egyik legsikeresebb énekesnőjének címlapjait elemezzük ki.

hirdetés
A legjobb és legrosszabb címlapfotók — Taylor Swift

Az amerikai country-hercegnő – mondhatni – fénykorát éli, több mint 150 díjat zsebelt be, köztük hét Grammyt, valamint tizenegy American Music Awards-díjat. Éppen ezért több magazin választotta már alanyként címlapjára, de a végeredmény nem mindig sikerült olyanra, mint azt várták. Nézzük meg, melyek Taylor legszebb, illetve legrosszabb címlapjai.

Legjobb címlapfotók:

Entertainment Weekly – 2010

Az Entertainment Weekly ezen számában 2010 legjobb előadóiból állítottak össze egy kis listát, melyben Miss Swift az első helyet foglalhatta el, így magénak tudhatta a magazin címlapját is. A fotózáson egy egyszerű kosztümöt viselt, fején pedig hatalmas kalap díszelgett. Az összeállításban remekül festett, a címlap pedig szintén fantasztikusra sikeredett.

ELLE – 2012. december

A kanadai ELLE magazin ezúttal kiváló munkát végzett, a címlap egyszerű lett, az énekesnő mégis mesésen mutat. A lap többi hasábján is szimpla szürke háttér előtt pózol, hol rövid koktélruhában, hol pedig gyönyörű estélyiben.

Harper's Bazaar – 2012. április

Az újsághoz készült képek kissé eltérnek a már megszokott visszafogott stílusától, inkább egyfajta rejtélyes oldalát mutatják a country-hercegnőnek. A címlapon egy gyönyörű Gucci-ruhában láthatjuk, a magazin belsejében pedig olyan tervezők kezéből kikerült ruhákat öltött magára, mint a Miu Miu, Alexander McQueen vagy Roberto Cavalli.

ELLE – 2013. március

Taylor többször szerepelt már az ELLE címlapján, a végeredmény pedig szinte mindig lenyűgözőre sikeredett. Ezúttal egy sárga ruhában pózol, és habár a Photoshopot nem sajnálták, mégsem estek át vele a ló másik oldalára. Gyönyörű lett.

Teen Vogue – 2009. március

A Teen Vogue nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis az énekesnőt nagyon kevéske sminkben állították kamera elé. Ennek köszönhetően a kép egyfajta természetességet sugall, ráadásul tökéletesen kiemeli bájos, kislányos arcát. Egyszerű kék ruháját egy nyaklánccal dobták fel, haját pedig hullámosra eszkábálták.

Legrosszabb címlapfotók:

Cosmopolitan Spain – 2013. január

Ezen a fotósorozaton úgy tűnik, egy valamit nem találtak el, mégpedig a sminket. Ez a világos szín nagyon sápasztja, és kissé ijesztő hatást is kelt a pillantása. A sorozat többi képén szemmel látható, hogy az énekesnőt fáradtan, karikás szemekkel kapták lencsevégre, ami a címlapon nem látszik, így lehet, hogy a smink mellett a túlzott Photoshop is hibás volt.

Vogue – 2012. február

A magazin szerkesztői egy remek képet választottak a címlapra, azonban rendesen el is szúrták, amikor „kezelés alá vették” az arcát. Szemeiből teljesen eltüntették az életet, leginkább egy próbababára hasonlít üveggolyószemekkel.

Glamour – 2012. november

A szerkesztők ezúttal is a Photoshoppal estek túlzásba, Taylor szinte felismerhetetlen ezen a képen. Teljesen eltüntették arcának eredeti vonásait, szemét pedig ismételten ijesztően kékre retusálták. A sorozat többi képén sem fogták vissza magukat, bőre szinte mindegyiken már-már zavaróan tökéletes.

Teen Vogue – 2011. augusztus

Az I Knew You Were Trouble énekesnőjének köztudottan jól áll a vörös rúzs, ám ezen a képen valahogy még sem úgy mutat, mint azt eleinte tervezték. Valószínűleg a fényhatások miatt tűnik így, de nagy esély van arra, hogy ezúttal is a Photoshop a ludas. Habár Taylor az eredeti képen fáradtnak és megterheltnek tűnik, mégis kellemesebb ránézni, mint a címlapon látható fotóra. Lehet jobban jártak volna, ha ez kerül a borítóra is.

Rolling Stone – 2012. október

Nem tudjuk a készítők milyen hatást szerettek volna elérni ezzel a képpel, de nyugodt szívvel kijelenthetjük, bármi is volt az, nem sikerült. Taylor úgy néz ki ezen a fotón, mint aki napok óta nem aludt, mivel éjszakákon keresztül bulizott, erre pedig rásegítettek a borzalmas sminkkel. Minket leginkább Lindsay Lohanre emlékeztet, viszont pozitívum, hogy legalább nem retusálták szét a képet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek