Starity

Baleset volt Reeva Steenkamp halála?

2013. február 18. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idő előrehaladtával újabb részletek látnak napvilágot Reeva Steenkamp halálával kapcsolatban. Korábban olyan feltételezések is napvilágot láttak, miszerint olimpikon kedvese, Oscar Pistorius előre megfontolt szándékkal gyilkolt, ám ezek megdőlni látszanak.

hirdetés
Baleset volt Reeva Steenkamp halála?

Mindenkit sokkolt csütörtökön a hír, miszerint a dél-afrikai olimpikon futót, Oscar Pistoriust letartóztatták kedvese, Reeva Steenkamp meggyilkolásának megalapozott gyanújával. Még aznap kiderült, hogy Oscar lőtte le szerelmét, ám többféle verzió is terjeng az interneten a részletekkel kapcsolatban. Úgy tűnik, a sportoló mégsem előre megfontolt szándékkal ölt, csupán egy tragikus baleset történt.

Csütörtökön kihallgatásra szállították be Oscart a helyi rendőrségre, majd pénteken le is tartóztatták, és a bírósági meghallgatás is lezajlott, amelyen a sportoló sokkos állapotba került a vád hallatán. Sokan már ekkor kételkedni kezdtek, hogy valóban előre megfontoltan cselekedett-e, ám a ma napvilágra került információk után úgy fest, mégis lehet értelme annak, hogy egy tragikus baleset történt.

A rendőrségi jelentések szerint Oscar a hatóságok értesítése előtt barátját, Justin Divarist hívta fel telefonon, s csak annyit mondott, „Reevát lelőtték, lelőttem.” Justin így emlékszik vissza a február 14-én, a hajnali órákban lezajlott beszélgetésre: „Azt válaszoltam: »Miről beszélsz, nem értelek.« majd pedig megismételte önmagát: »Borzalmas baleset történt, lelőttem Reevát.«

„Traumatikus volt. Mire odaértünk, a ház már bűntény helyszíne volt, nem tudtunk bejutni. Viszont az ajtóból láttuk Reevát, amint ott fekszik takarókkal és törölközőkkel lefedve a lépcső tetején” – mondta el Divais, majd amikor Oscarról kérdezték, megerősítette, hogy traumatikus sokkot kapott a sportoló: „Oscar teljesen összefüggéstelenül beszélt, és csak azt hatogatta, hogy »Babám, megöltem babát, Isten vigyen el.« Olyan szomorú, anno én mutattam be Reevát Oscarnak, nagyon jó barátom volt. Nem tudom, pontosan mi történhetett, de az igazság hamarosan kiderül.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek