Starity

Sztártetoválások és jelentéseik

2013. február 26. 14:02   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk minden részében öt-öt sztárt veszünk alanyként és elemezzük ki őket, pontosabban testük díszeit, a tetoválásokat.

hirdetés
Sztártetoválások és jelentéseik

Vannak emberek, akiknek egészen szívbehatoló jelentésű tetoválásaik vannak, van, aki csak egy szócskát varrat magára, némelyikük pedig egy egyszerű motívummal teszi ékesebbé valamelyik testrészét. De vajon mik ezeknek a feliratoknak, jelképeknek a pontos jelentései? Cikksorozatunk e részében is öt sztártetoválást veszünk jobban figyelembe, és kiderítjük azok üzenetét.

Justin Bieber

Az énekes 2012. június 20-án David Letterman műsorába volt hivatalos, ahol megmutatta az akkori ötödik tetoválását. A bal karja belső részén olvasható Believe felirat akár albuma promója is lehetne, ám Justin számára sokkal nagyobb jelentéssel bír. Egy interjú keretei között elmesélte, a szó mindig emlékezteti arra, nem számít, mi kerül az útjába, ha hisz annak leküzdésében, mindig sikerrel jár.

Ed Sheeran

Ed bal karján szinte egy képeskönyv található, a pingvinektől kezdve a zöld faleveleken keresztül mindenféle motívum megtalálható rajta. Ám egyik szerzeménye különösen felkeltette a média figyelmét, mégpedig a felkarján található pirossal felvázolt RED szócska. Nem, ez nem véletlen, bizony a brit énekest Taylor Swift RED című albuma inspirálta. Tudniillik, az albumon megtalálható közös daluk hatalmas sikereket ért el, Ed karrierje azóta pedig nagy lépést tett előre, így valószínűleg ez ihlette a tetoválás megalkotására.

Harry Styles

A One Direction énekesének testét több mint 40 különböző tetoválás díszíti, ám saját elmondása szerint nem mindegyiknek van különösebben jelentése. Annyi biztos, bal kézfejénél található I Can’t Change (Nem tudok változni) felirat kitűnik a többi közül, ugyanis szinte egy felhívás számára. Bármekkora sikereket is érnek el, hiába van rengeteg rajongójuk, két lábbal kell állnia a földön, és ugyanannak a személynek kell maradnia, mint aki karrierjük kezdetén volt.

Ashley Tisdale

Ashley a Safe Haven című film premierjén mutatta meg először a nyilvánosságnak ötödik tetoválását 2013. február 5-én. A rövidke mondat a színésznő bal alkarján helyezkedik el, és szanszkriti nyelven olvasható, amely az indoeurópai nyelvcsalád egyik legrégebbre visszavezethető nyelve. Jelentése pedig nem más, mint everything happens for a reason (minden okkal történik).

Professor Green

Eddigi felsorolásunkból mindenképpen a Professor Green emelkedik ki, hiszen őt saját gyermekkora ihlette meg. Egyéves korában szülei elváltak, édesanyja felszívódott, édesapjával pedig csak nagyon ritkán lépett kapcsolatba, így egészen kisgyermekkorától kezdve nagymamája nevelte. Apjával való viszonya rémes volt, azok után, hogy ki-be sétált az életéből. Végül a férfi 2008-ban felakasztotta magát. A brit rapper ezek után csináltatta meg bal karjára a tetoválását, mely édesapja sírkövét ábrázolja, felette pedig egy gonosz alak jelenik meg. Jelentése annyit tesz, apja még holtan is ugyanúgy keservessé teszi az életét, ahogy azelőtt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek