Starity

9 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál

2013. február 27. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bemutatunk kilenc kutatásra alapozott tényt, melyek kimondják, a nők messze jobbak, mint férfi társaik.

hirdetés
9 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál

A nemek harca állandó téma a társadalomban, s ha egy kapcsolatban valaki valamit rosszul csinál, máris arról folyik a vita, melyik nem jobb a másiknál. Kutatásokra alapozva összegyűjtöttünk tizennégy olyan dolgot, amelyben a nők eredményesebbek.

1. Jobban folyik a tanulás

A Georgia és Columbia Egyetem elvégzett kutatásai alapján kiderült, hogy a nők sokkal jobban tanulnak, mint férfi társaik, az agyat könnyűszerrel bővíteni tudják új információkkal, mivel rugalmasan és szervezetten állnak hozzá a tananyaghoz.

2. Okosabbak

Globális méretű intelligencia-vizsgálatot végeztek, mely kimutatta, hogy a nők magasabb IQ-val rendelkeznek, mint a férfiak. A kutatás vezetője, James Flynn az Egyesült Államokat, Európát, Kanadát, Új-Zélandot, Argentínát tesztelte többek között, és a nők sokkal magasabb eredményt értek el átlagosan, mint a hímneműek.

3. Figyelnek a tisztaságra

A San Diegó-i Állami Egyetem szerint a pasik íróasztala, padja irodában vagy iskolában sokkal koszosabb, mint a hölgyeké. 20%-kal több baktériumot találtak náluk ugyanis, s ez nagyban annak köszönhető, hogy kevésbé higiénikusak.

4. Az evolúció csinosít

Egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint a nők egyre vonzóbbak lesznek az idő előrehaladtával, minden egyes generációval, míg a férfiak nagyjából ugyanolyanok maradnak. Több mint kétezer embert figyeltek meg visszamenőleg az évek során, és kiderült, az attraktív hölgyek gyermekei 16%-kal szebbek lesznek, mint őseik.

5. Jobb a túlélőképességük

Szomorú, de igaz: a férfiak 77 százaléka könnyebben veszíti életét autóbaleset vagy motorbaleset során, ezt a Carnegie Mellon Egyetem derítette ki. A férfiak tehát örülhetnek, ha kedvesük azt mondja nekik: „Kapcsold be a biztonsági övet”, mivel ennek hiánya is nagyban közrejátszik a halállal végződő autóbalesetekben.

6. Több a diplomás nő, mint férfi

Azt már tudjuk, hogy a hölgyek okosabbak, gyorsabban és könnyebben tanulnak, de ennek az eredménye is kifizetődő: a statisztikák szerint a férfiak hamarabb abbahagyják az egyetemet vagy a főiskolát, a nők hamarabb eljutnak a diplomaosztóig, míg hímtársaiknak akár hét-nyolc évbe is telhet megszerezni azt – képzéstől függően.

7. Egészségesebb étrendet folytatnak

Egy, a Minnesotai Egyetem által végzett kutatásba több mint 14.000 embert vontak be, mely során kiderült, a nők messze egészségesebb étrendet folytatnak, mint a férfiak, akik gyakrabban vásárolnak valami könnyen összeüthetőt, mint gyorsfagyasztott pizza vagy bagel, több vörös húst esznek, míg a nők több gyümölcsöt és zöldséget tesznek a tányérra. Persze ez annak is köszönhető, hogy a nők olykor megszállottan figyelnek a tömegükre, de többnyire ennek hála kialakítanak egy egészséges, zsírszegény étrendet.

8. Erősebb az immunrendszerük

Nem véletlenül mondják, hogy a férfiak, ha megfáznak, úgy viselkednek, mint a gyerekek. Ha az apró bacik keresztülfolynak a nők testén, megvan ellenük a titkos fegyverük: az ösztrogén! A McGill Egyetem szerint ez járul hozzá ahhoz, hogy könnyebben leküzdik a kisebb fertőzéseket anélkül, hogy ágynak dőlnének.

9. Tovább élnek

Nem sokan büszkélkedhetnek azzal, hogy túl vannak a tizedik X-en, de akik mégis 100 évnél idősebbek, azok nyolcvanöt százaléka nő. Általánosságban a nőknek nagyobb az esélyük, hogy 10 évvel tovább élnek, mint a férfiak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek