Starity

A nők érzelmesebben tweetelnek

2013. február 28. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amerikai kutatók megállapították a férfiak és a nők tweetelésének különbségeit.

hirdetés
A nők érzelmesebben tweetelnek

Egy amerikai egyetemen a kutatók körübelül 14.000 felhasználó tweetjeit elemezték. A felmérések során azt figyelték meg, hogy milyen ellentétek vannak nyelvhasználat tekintetében a férfiak és nők között. A felmérésekben azt állapították meg, hogy a nők sokkal érzelmesebbek és gyakrabban írják az érzéseiknek megfelelő szavakat, pl.: szeretlek, szomorú vagyok, szerelmes, féltékeny.

A smiley-kat és a további emotikonokat is gyakrabban használják, mint a másik nem képviselői, továbbá a szavakat szeretik elnyújtva írni, pl.: hiányzoool, unatkozooom. Mindezek mellett továbbá, a hölgyek gyakrabban használják az internetről mindenkinek ismerős rövidítéseket, mint például az OMG vagy a LOL.

A férfi tweetelők ezzel szemben gyakran használnak sportból ismerős kifejezéseket, mint az 1–0, valamint további sporttal kapcsolatos szakkifejezéseket, és a „tiltott” szavakat (káromkodásokat).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek