Starity

Bukta lesz a Jack, az óriásölő?

2013. március 04. 12:12   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A klasszikus mese kalandfilm-feldolgozása a premier utáni első hétvégéjén nem hozta a várt eredményeket, a szakértők pedig máris az idei év John Carterének nevezik a filmet pénzügyi szempontból.

hirdetés
Bukta lesz a Jack, az óriásölő?

Első helyen nyitott az amerikai mozikasszáknál Az óriásölő, a vártnál viszont jóval kevesebb bevételre, összesen 28 millió dollárra tett szert. Ez pedig a film majdnem 200 milliós költségvetéséhez viszonyítva nagyon kevés, összehasonlításképpen a tavalyi év egyik legnagyobb bukásának számító John Carter, amelynek a premierje ugyanúgy március első hetében volt, legalább a 30 milliós küszöböt át tudta lépni a nyitóhétvégéjén.

Bryan Singer legújabb rendezésének eddigi visszhangja sem ígér sok jót, bár a kritikusok dicsérik Az óriásölő látványvilágát és a szereplőgárda, köztük Nicholas Hoult, Ewan McGregor és Eleanor Tomlinson alakítását, a történetet magát sablonosnak és személytelennek, és úgy önmagában az egészet felejthetőnek nevezik. A közönség véleménye is langyos, bár alapvetően pozitív, hisz a CinemaScore szerint „B+”-ra értékelték, de ez valószínűleg kevés lesz arra, hogy kellő érdeklődést keltsen fel a köreikben.

Sokaknak mindez persze nem okozott túl nagy meglepetést, hisz Az óriásölő a kezdetektől fogva küzdött az elemekkel. A filmnek eredetileg tavaly kellett volna debütálnia, a stúdió viszont végül egy egész évvel eltolta a premiert, de már csak azután, hogy kijött az első előzetes. Emellett egy névváltoztatáson is átesett, a Warner Bros ugyanis úgy vélte, hogy a Jack the Giant Killer nem elég gyermekbarát cím, így a fiatalabb közönség és családosok becsalogatására átkeresztelték Jack the Giant Slayerre. A terv a jelek szerint vajmi kevés sikerrel járt, hisz az adatok azt mutatják, hogy a nézők 56%-a így is 25 év feletti volt, tehát a családosok mégsem voltak túl kíváncsiak Jack kalandjaira. Mindezt még tovább rontotta, hogy a stúdió mintegy beletörődve az elkerülhetetlen veszteségbe, meg sem próbálta promótálni a filmet.

A Warner Bros jelenleg abban bízik, hogy a film a nemzetközi kasszáknál jobban produkál, ez már így is gyors egymásutánban a stúdió negyedik csalódása, hisz sem a Gengszerosztag, sem a Lenyűgöző teremtmények, sem pedig a Bullet to the Head nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A magyar mozikban március 28-ától lesz látható Az óriásölő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek