Starity

A tíz leggyakoribb tetoválás

2013. március 04. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

El akarod kerülni, hogy tetoválásod sablonos legyen, mert valami egyénit szeretnél? Akkor ezeket semmiképp sem érdemes választanod!

hirdetés
A tíz leggyakoribb tetoválás

Tetoválást szeretnél, de fogalmad sincs, milyen mintát vagy idézetet varrass magadra? Sokan vannak így ezzel, és bizony alaposan meg kell fontolnotok, mivel díszítitek a testeteket, ugyanis manapság már alig található olyan ember, akinek egyedi minta ékesíti a bőrét. Összegyűjtöttük a tíz leggyakoribb tetoválást, amit semmiképp sem érdemes tetováltatni, hiszen számtalan ember rendelkezik ilyennel vagy hasonlóval.

Kékszajkó

Leginkább tengerésztetkónak tűnik, de ez mindössze sztereotípia: nem akárki varrathatott magára annak idején efféle állatot: ha egy tengerész több mint 8000 kilométert tett meg egy hajóval, a mellkasára tetováltathatta a kékszajkót, ha a 16.000. km-en volt túl, kapott egy másikat, a másik oldalára, ekkor általában a két állat szemben áll egymással.

Manapság leginkább a fiatalok körében elterjedt, leginkább lapockára, mellkasra tetováltatják a lányok, de hasonlóval rendelkezik a Lit frontembere, A. Jay Popoff és Shifty Shellshock is.

Koponya

Általában nem főként a halált és a pusztítást jelentik az efféle testdíszek, hanem magát a szellemet reprezentálják, s emlékeztetnek arra: ne feledjük, egyszer mi is porrá válunk, tehát érdemes az életet kihasználni.

Többnyire azok varratják magukra, akiknek bejön a sötét világ, a rock- és metalrajongók többségén található valamiféle hasonló minta, ugyanakkor olyanok is rendelkeznek ezzel, akik megértették, hogy az élet rövid. Eminem, Brian Setzer és Johnny Depp is magára varratott egy-egy koponyát.

Sárkány

A sárkány a jelképe a jó akaratnak, az erőnek és a bölcsességnek. Általában nagy méretben készítik el, hátra, mellkasra, de lábra is szívesen varratják, többnyire férfiak, Lenny Kravitznak is van egy sárkánya, amely a fejével kezdődik a mellkasán, és a vállon keresztül a karján ér véget.

Barát/barátnő neve

A névjáték nagyon fontos dolog, nem szabad elhamarkodottan megcsináltatni, hiszen mindenki ismeri a mondást: semmi sem tart örökké. Megeshet, hogy az ember magára varratja egy szívéhez közel álló dolog jelképét, de különösen ügyelni kell erre, ha partnerről van szó. Semmi sem kiábrándítóbb a randizás során, mint megtudni, a srác magára varratta előző barátnője nevét.

Johnny Depp remek példa erre: a Winona Forever feliratot varratta a jobb karjára, majd mikor – Winona szülei tiltakozása miatt – szakítottak, eltávolított két betűt, hogy Wino Forever maradjon (Mindörökké Winona helyett Mindörökké borrá váltott). Billy Bob Thorntonnak egy Angelina feliratú tetoválás díszelgett a testén, amit később egy angyallal és a peace (béke) szóval bélyegzett át.

Szív az 'anya' felirattal

Leginkább férfiak örvendeztetik meg magukat efféle testdísszel, hogy kifejezzék, mennyire szeretik azt, aki az életet adta számukra. A felirat olykor a szív közepén, máskor pergamenen szerepel, legtöbbször mellkasra, felkarra vagy csuklóra varratják.

Ismételten Johnny Depp: a színész édesanyja nevét, a Betty Sue-t tetováltatta szívbe, mely a bal karján foglal helyet.

Címlaplányok

Lehetnek kitalált karakterek vagy valós személyek, történetük több évtizedre nyúlik vissza. Az igazi kultusz 1941-ben kezdődött, mikor a Life magazin bemutatta Dorothy Lamourt. A szexszimbólum dologtól eltekintve, gyakran jelképezik az otthont, a szerető barátnőt és a vadságot.

Travis Barkernek (Blink 182) van ilyen tetkója, de nők körében sem ritka, hogy valaki magára varrat egy ún. pin-up girlt, legtöbbször kamionnal vagy egy vagány autóval együtt. Karon, háron találhatóak meg leginkább.

Kereszt

Amellett, hogy a kereszténység egyértelmű jelképe, a leggyakoribb minta a tetoválás világában. Díszíthetik különféle motívumokkal, építészeti stílusokból nyert formákkal, betűkkel, nem ritka, hogy mellé valamilyen felirat is társul.

Ben Affleck és Justin Timberlake is magára varratta ezt a szimbólumot, később pedig Moby tarkójára is felkerült. Nem lehet eldönteni, melyik nem képviselőinél fordul elő gyakrabban, fiúk és lányok egyaránt kedvelik.

Japán/kínai feliratok

Felkeltik az emberek figyelmét, mivel nagyon kevesen beszélik (és olvassák) ezeket az idegen nyelveket. Modern karaktereknek számítanak, és pontosan azért választanak egyes idézeteket, szavakat kínai formában, hogy mások ne értesüljenek annak jelentéséről. A leggyakoribb feliratok közt szerepel az erő, a szerencse, a szeretet.

David Boreanaznek a csuklóin található meg efféle tetoválás, és a Goo Goo Dolls Johnny Rzeznikje is magára varratta a szeretet, álmok, fegyelem, hit, igazság és jóság feliratokat.

Nonfiguratív jelek

Lehetnek törzsi motívumok, vagy csak szimpla feketére satírozott vonalak. Általában szolid vonalakkal kezdődik, és komplett mintákkal ér véget. Leginkább az al- és felkarra varratják ezeket, és többnyire férfiak, akik szerint nemcsak jól néz ki, de szeretik az absztrakt vonalakat.

A WWE-pankrátornak, The Rocknak is van nonfi tetkója, és Eminem is a csuklójára varratott effélét.

Csillag

Az ötágú csillagról mintázták a tájolókat is, így jelentheti az otthont, utunk megtalálását is, lehet egy- vagy többszínű, kicsi, nagy vagy azok keveréke.

Nők és férfiak egyaránt választják ezt a mintát, legtöbbször csuklóra, tarkóra vagy a gerincoszlopra varratják, és többnyire nem is a jelentése miatt, csak mert egyszerűen dekoratív.

Avril Lavigne-nek is található egy a csuklóján, valamint Mark McGrath (a Sugar Ray énekese) is rendelkezik egy kék csillaggal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek