Starity

Magne Furuholmen: producerként a stúdióban

2013. március 17. 08:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A lassan három éve feloszlott legendás norvég popbanda billentyűse ezúttal produceri munkát vállalt egy fiatal tehetség albumán.

hirdetés
Magne Furuholmen: producerként a stúdióban

A legendás norvég popbanda zenésze az A-ha 2010-es feloszlása után sem unatkozik: február 27-én Londonban járt, hogy a Strand Galleryben megtekintse az A-ha-fotókból rendezett kiállítást (amely március 17-éig látható, és az interneten is megcsodálható), most pedig valószínűleg érdeklődéssel figyeli a slágerlistákat.

A norvég Voice tehetségkutató verseny győztesének, Martin Hallának debütáló albuma, a Winter Days március 8-án jelent meg Norvégiában. A lemez producere Martin Terefe és Magne, aki egyéb munkákat is elvállalt: háttérénekesként közreműködött, többféle hangszeren is játszott (zongora, szintetizátor, gitár és wurlitzer) és besegített öt dal írásába.

Az album Martin Terefe londoni és Magne oslói stúdiójában készült, a vonóshangszerek felvételére pedig Nashville-ben került sor.

„Az album eredetileg tavaly novemberben jelent volna meg, de úgy döntöttünk, hogy nem sietjük el a dolgokat. Rájöttünk, hogy szükségünk van még több dalra – nyilatkozta Halla a Romerikes Blad riporterének. – Izgalmas élmény volt; még sosem írtam dalokat másokkal együtt, szóval hozzá kellett szoknom. De fokozatosan feltárult előttem egy új világ.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek