Starity

Fesztivált rendeznek a The Smiths emlékére

2013. március 20. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március végén kerül megrendezésre a hivatalos fesztivál, mely során exkluzív kiállításokon és vetítéseken vehetnek részt a rajongók.

hirdetés
Fesztivált rendeznek a The Smiths emlékére
Fotó: Tom Sheehan, 1984

Egy kétnapos fesztivál kerül megrendezésre Londonban, mely során különféle művészeti alkotásokat, rövidfilmeket mutatnak be az együttes történelméből, továbbá a művészeti és kulturális befolyását és hatását vizsgálják majd a nyolcvanas évek egyik legnagyobb zenekarának, a The Smithsnek, amely az alternatív és popzene egyik legikonikusabb képviselőjének számít.

Morrissey, a banda egykori frontembere egyszer azt állította, a The Smiths az utolsó a fontos együttesek közül, továbbá ők a kulcs az 1980-as évek Angliájához.

A Smithsfest vendégül vár bárkit, aki szeretné tudását fitogtatni, vagy a rajongókkal ismerkedne. A fesztivál fénypontjaihoz tartozik még Terry Christian szólóműsora, a Naked Confessions of A Recovering Catholic, és Rita Tushingham is. Részt vesz még Mark Simpson, a Saint Morrissey szerzője, azt fogják vitatni, Morrissey szent-e vagy bűnös, továbbá az NME egykori szerkesztője, Danny Kelly is előadásba bocsátkozik, hogy felfedezhessék együtt a The Smiths kulturális hatásait.

A március 29–30-ai hétvége során amellett, hogy Smiths-zenékre lehet majd bulizni, exkluzív kiállítást rendeznek a legendás rockfotós, Tom Sheehan képeiből. A jegyek 45 és 35 font között mozognak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek