Starity

Yoko Ono véget vetne a fegyveres erőszaknak

2013. március 22. 20:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A japán-amerikai művésznő ismét fontos témára hívja fel a figyelmet – belevonva a már 32 éve halott, legendás férjét.

hirdetés
Yoko Ono véget vetne a fegyveres erőszaknak

Csütörtökön ünnepelhette volna John Lennon és Yoko Ono a 44. házassági évfordulóját – ez alkalomból az özvegy Yoko egy fotót tett közzé a Twitter-oldalán, amelyen a férje véres szemüvege látható – a férjéé, John Lennoné, a Beatles legendás tagjáé, akit Mark David Chapman egy autogramkérés után egyszerűen lelőtt.

A hátborzongató fénykép célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a növekvő fegyveres erőszakra, különösen Amerikában. „Több mint egymillió embert öltek meg fegyverrel Amerikában, amióta 1980. december 8-án John Lennont meggyilkolták” – írta az asszony a képhez.

„31.537 ember életét oltja ki fegyver Amerikában minden évben. Ezt a gyönyörű országot háborús zónává változtatjuk. Együtt hozzuk vissza a régi Amerikát, a béke zöld földjét. Egy szerettünk halála borzalmas tapasztalat. John harminchárom év után is nagyon hiányzik a fiúnknak, Seannak és nekem.”

Egyik utolsó tweetjében ezt írta: „Elhatároztuk, hogyha összeházasodunk, akkor azt a békének fogjuk szentelni” – a most 80 éves Yoko egy fotót is mellékelt, amin az ifjú pár látható 1969-ben.

Nem ez az első alkalom, hogy Yoko megosztja az elhunyt Beatle ikonikus szemüvegének képét. Ez lett az 1981-es albumának, a Season of Glassnak a borítóképe, de azon a szemüveg mellett egy félig telt vizespohár is látható.

Chapman négyszer lőtt Lennonra Yoko előtt, nem sokkal azután, hogy a házaspár hazatért a Central Park Westen található otthonába. A gyilkos bűnösnek vallotta magát, és életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Többször is próbált fellebbezni, legutóbb 2012 augusztusában. 2014-ben ismét próbálkozhat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek