Starity

Megjelent Gyurcsík Tibor második videoklipje

2013. március 23. 11:11   |   Szerző: DaffyD

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának, a Dal cím műsornak a középdöntőjébe bejutott Gyurcsík Tibor elkészítette második videoklipjét, amely hasonlóan az elsőhöz, a Dalban elhangzott szerzeményhez, az Örök harchoz készült.

hirdetés
Megjelent Gyurcsík Tibor második videoklipje

Bár elsőként esett ki az X-Faktor második szériájából, Gyurcsík Tibor továbbra sem tétlenkedik, ami a zenei karrier építését illeti. A szériából elsőként neki jelent meg saját dalhoz a második videoklipje, ami azért is figyelemre méltó, mert a széria döntősei közül a többség a mai napig sem rendelkezik egyáltalán kisfilmmel.

A 26 éves dunaszerdahelyi énekes új klipje sokkal inkább kötődik a dal szövegéhez, mint a Mozi szélesvásznon esetében, amelynek erotikus tartalmát sok kritika érte. Itt is a benne rejlő kettős személyiséget hivatott kifejezni, önmaga hasonmásával küzd meg. A mérnöki diplomával is rendelkező énekes élete saját bevallása szerint az elmúlt időszakban kifejezetten küzdelmes volt, a családja és a közvetlen baráti köre ugyanis óvja a zeneipar útvesztőitől, ő viszont a szíve mélyén továbbra is vágyik erre a közegre.

A dal eredetileg angol nyelven íródott, What's Your Plan címmel, Johnny K Palmer dalszövegével, azonban ez a verzió a mai napig hivatalosan még nem jelent meg, helyette a magyar változat jött ki az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára, melyet Molnár „AFC” Tamás jegyez. A dalt egyébként az a Vödrös Márton szerezte, aki a már feloszlott Monsoon együttes frontembere volt. Eredetileg a dal rapbetétet is tartalmazott, melynek angol verziója Johnny K Palmerhez, a magyar verziója pedig Parkó Jankához volt köthető. Mivel a dalverseny idején a rapbetét komoly kritikákat kapott, elkészült a dal új verziója, mely a rapbetét helyett egy hosszabb átvezető részt tartalmaz. A videoklip is e változathoz készült, melyet Bíró Máté jegyez.

A klip érdekessége, hogy egy pillanatra megjelent benne Tibi jóbarátja, az X Faktor második szériájának győztese, Kocsis Tibor is, továbbá a fehér ruhában küzdő énekes fekete ruhás ellenfelét valójában egy hozzá hasonló fiatalember alakítja, akit saját közösségi oldaláról válogatott be a forgatáshoz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek