Starity

9 fura dolog, ami potyogott már az égből

2013. március 26. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majd ha piros hó esik – szól a mondás, amit legtöbbször akkor használunk, ha ki szeretnénk fejezni, mekkora képtelenség, hogy megtegyünk valamit. Ha piros hó nem is, más bizarr dolgok potyogtak már az égből, cikkünkben összegyűjtöttük a legfurábbakat.

hirdetés
9 fura dolog, ami potyogott már az égből

Pókok

Egyesek legszörnyűbb rémálma, hogy pókok ezrei zuhannak a nyakába, az akkor húszéves Erick Reis azonban átélhette ezt, amikor Santo Antonio da Platinába igyekezett egy barátja esküvőjére. Erick fotósként vett részt a nagy napon, így amikor az autójára özönleni kezdtek a nyolclábúak, elővette a kameráját, és rögzítette az esetet.

Hitchcock-filmnek tűnhet, de igazából nem olyan szokatlan jelenség a pókzápor. Marta Fischer biológus szerint az Anelosimus eximius pókfaj, amely nagyjából a ceruzavégeken található radírfej méretével egyezik meg, általában fákon honos, több száz méter magasra is szőheti a hálóit. Egy erőteljes széllökés azonban könnyedén tönkreteheti azokat, magyarázata szerint így fordulhatott elő, hogy Reis megtapasztalta ezt a jelenséget.

Békazápor

A Biblia szerint az égből aláeső békák egy szörnyű átok jelei. A tudósok erre ésszerűbb magyarázatot adtak: a vízfelszínen kialakulhat egy tornádószerű jelenség, amely során a vízben tanyázó állatok könnyűszerrel a közelben tanyázó utasoknak, járkálóknak csapódhatnak, amint a szél lenyugszik.

Hús

1876 márciusában egy apró, Kentuckyban található városban, Olympia Springsben húseső szállt alá. Két bátor férfi megkóstolta az égből pottyant húscafatokat, megállapították, más ízzel bírnak, mint a marha- és sertéshúsok, később a The Royal Microscopical Society kijelentette, lóhússal van dolguk.

A legelfogadhatóbb teóriaként azt támasztották aká, a közelben sasok tanyáztak, akik egy lelőtt vagy betegségben elpusztult ló tetemén marakodtak, és repülés közben el-elejtettek néhány darab húst.

Golflabdák

1969 szeptember elsején golflabdák százai árasztották el Punta Gordát, egyesek azt hitték, meghaltak, és a mennybe kerültek. A meteorológusok szerint egy akkor nem sokkal mellettük elhaladó tornádó betért a közeli golfklubba, és a szabadban hagyott labdákat felkapta.

Giliszták

2001 tavaszán David Crichton focistái épp a pályán edzettek, amikor arra lettek figyelmesek, hogy földigiliszták potyognak a magasból. Amint véget ért, az edző kollégáival próbálta megmagyarázni az esetet. Egyikük szerint a szeszélyes időjárásnak tudható be a dolog, de mint kiderült, a közelben mindenhol napos volt az idő, ráadásul az épületek sem voltak épp elérhető távolságban, így még csak nem is dobálhattak mások gilisztákat poénból.

2007-ben ugyanez még egyszer megtörtént, amikor Eleanor Beal átkelt az utcán, az ő eseténél is azt találták a legmegfelelőbb indoknak, hogy az időjárásnak hála a földiigliszták valahogyan a szeles, esős löketekkel a magasba kerültek, és néhány kilométerrel arrébb értek földet.

Emberi test

1978 szeptemberében Mary Fuller nyolc hónapos kisfiával ült az autójában, mikor egy emberi test zuhant a szélvédőjére. Mint kiderült, a Pacific Southwest Airline járata egy magán Cessna-repülőgéppel ütközött, és 144 ember vesztette életét. A szélvédőre csapódott test az egyik áldozat volt.

Tehén

1997-ben az oroszok japánokat mentettek ki a vízből. Amikor megkérdezték, hogyan váltak „számkivetettekké”, azt felelték: „Egy tehén zuhant le az égből, és elsüllyedtünk.”

A történetet senki sem hitte el, de két héttel később az orosz légierőt értesítették, hogy lopott teheneket szállítottak egy repülőgépen, az egyiket pedig kidobták a magasból Japán környékén.

Pénz

Amiről mindenki álmodik, tényleg megtörtént! 1957-ben ezerfrankosok ezrei zuhantak le az égből Bourges városában, 1975 decemberépen pedig 588 dollár értékben estek le egydollárosok az égből Chicagóban, és gyakorlatilag a kontinensek legtöbbjén fordultak már elő hasonló esetek. Mi erre a magyarázat? Volt, hogy repülőgépen szállított bankjegyek szabadultak el, de teherautókból kiesett, szakadt zsákokból is kapott már fel a szél néhányat.

Vér

2008-ban La Sierra Choco lakosai állították, hogy a közösségükre ténylegesen véres eső hullott, miután ellenőrizték a kutatók a jelenséget, megállapították, hogy tényleg vérszármazékok landoltak a városban, de magyarázatot nem találtak, a helyi pap viszont, Johnny Milton Cordoba kijelentette, ez egy isteni jel volt, az embereknek változtatniuk kell életmódjukon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek