Starity

Tilda Swinton üvegdobozban alszik

2013. március 25. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A skót színésznő egy üvegdobozban aludt New Yorkban – élő műalkotást alakítva a múzeumlátogatók meglepetésére.

hirdetés
Tilda Swinton üvegdobozban alszik

Az elismert skót színésznő, Tilda Swinton, aki nemrég szerepelt David Bowie legújabb kislemezéhez, a The Stars (Are Out Tonight) című dalhoz forgatott videoklipben, egy üvegdobozban aludt a New York-i Museum of Modern Artban – mint egy műalkotás. A látogatók megtekinthették a világ egyik legkülönösebb színésznőjét, amint éppen szunyókált.

Tilda halványkék ingben, sötét nadrágban feküdt a fehér ágyneműn, egy szemüveget tettek mögé. A felirat szerint a műalkotás címe: „The Maybe 1995/2013. Living artist, glass, steel, mattress, pillow, linen, water and spectacles.” (A Talán 1995/2013. Élő művész, üveg, acél, matrac, párna, vászon, víz és szemüveg).

Nem ez az első alkalom, hogy Swinton élő műalkotásként pózolt – először 1995-ben mutatkozott be a The Maybe címmel a londoni Serpentine Galleryben, majd egy évvel később a római Museo Barracóban. Habár az alkotás nagy feltűnést keltett a hétvégén New Yorkban, Swinton beismerte, hogy csupán ideiglenes látványosság lesz a MoMA-ban – közölte a brit The Guardian magazin.

Tilda Swinton jelenleg Wes Anderson új filmjét, a The Grand Budapest Hotelt forgatja, amelyben Jude Law és Edward Norton is jelentős szerepet kapott.


Fotó: Splash

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek