Starity

A zöld teától hullottak ki a nő fogai

2013. március 26. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok teát iszol? Már nem sokáig! Durva esetről számoltak be: egy 47 éves nő a zöldtea-függősége miatt vesztette el a fogait.

hirdetés
A zöld teától hullottak ki a nő fogai

Ha valamiben biztosak lehetünk, az az, hogy amit nyugodtan ihatunk, ahogyan kedvünk tartja – az egészséges és tiszta víz mellett –, az a zöld tea. Tudományos módszerekkel bizonyították már előnyös élettani hatásait; a szervezet csodagyógyszere, fogyókúrázók is bátran ihatják, sőt, még rákmegelőző hatással is bír. Egy kemény hét után mi sem segít jobban relaxálni, felfrissülni és kitisztulni, mint egy csésze meleg zöld tea, igaz? Hát nem!

A Huffington Post és a The Fix durva beszámolót tett közzé egy negyvenhét éves nő esetéről, aki húszéves aktív teaivás után csúnyán megjárta. Először egy egészségügyi folyóiratban jelent meg a cikk, miszerint a hölgy orvoshoz fordult súlyos hát-, kar- és lábfájdalmakkal. Dr. Sudhaker Rao kiderítette, mi okozza a problémát: az elmúlt két évtizednyi tea megtette hatását – fluoridszintje négyszer magasabb volt a normálisnál, emiatt fogpótlást kellett igénybe vennie, mivel elvesztette a fogait!

„A csontsűrűsége elképesztő volt, mint az acél! – mondja Rao, s mivel a tea magas arányban tartalmaz fluoridokat, szerinte ez okozhatta a csontproblémáit. – Négy vagy öt ilyen esetet jelentettek még Észak-Amerikában, amely összefüggésbe hozható a teával, különösen akkor, ha a páciensek teafüggők, tehát tegyük fel, egy kancsónyi teát megivott, ez húsz milligramm fluoridot jelent.”

A beteget egy tea-megvonókúrára küldték, és azóta állapota sokat javult, de a szakértők szerint az ő esete bizonyítékként szolgál arra, hogy a túlzott fogyasztás bármiből nagyon káros lehet. Egy New York-beli orvos, Joseph Lane egyik betege halolajból vitt be sokat a szervezetébe, majd később hemofíliával (vérzékenység) diagnosztizálták. Mint kiderült, túl sok E-vitamin raktározódott el a vérében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek