Starity

Huszadik születésnapját ünnepli a Pusztító

2013. április 02. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1993-ban jelent meg az akciófilmek egyik legendás darabja, a Pusztító, amelyben a két akkori szupersztár, Wesley Snipes és Sylvester Stallone játszotta a főszerepet. Hol vannak ma?

hirdetés
Huszadik születésnapját ünnepli a Pusztító

A jövőben játszódó akciófilm, a Pusztító (eredeti címén: Demolition Man) 1993-ban került a mozikba, és már a nyitóhétvégén több mint tizennégy millió dollárt hozott a konyhára az amerikai mozikban.

Eredetileg Jean Claude Van Damme és Steven Seagal bújt volna a főhősök bőrébe, de ők nem fogadták el az ajánlatot, így a korszak két másik legnagyobb akciósztárja, Wesley Snipes és Sylvester Stallone játszotta el a főszerepet. Mellettük olyan más neves színészek is felbukkantak, mint Sandra Bullock, Benjamin Bratt, Rob Schneider, Denis Leary, sőt, egy pillanatra még Jack Black is feltűnt.

Mi történt azóta a két főszereplővel?

Wesley Snipes a Pusztító után még több nagy sikerű akciófilmet, vígjátékot és drámát filmvitt a vászonra, az ő nevéhez fűződik a népszerű vámpírthriller, a Penge-trilógia is, csillagot kapott a Hírességek sétányán, azonban a 2000-es évek közepétől leáldozni látszott a szerencsecsillaga.

B-kategóriás akciófilmekben szerepelt, amelyek a mozik helyett videókazettán jelentek csak meg, majd zavaros adócsalási botrányba keveredett, és 2010. december 9-én bevonult a pennsylvaniai McKean Federal Correctional Institution állami börtönébe, hogy letöltse hároméves büntetését. 2013. július 19-én szabadul, így az ötvenkettedik születésnapját már nem a cellában kell ünnepelnie.

Sylvester Stallone szintén folytatta a hozzá annyira illő akciófilmek forgatását, kisebb epizódszerepeket is vállalt, szorgalmasan írta a forgatókönyveket, és filmeket rendezett. 2005-ben jelent meg a Sly Moves című könyve, amelyben nemcsak fitnesz- és táplálkozástani tanácsokat adott, hanem őszintén beszámolt az életéről és a munkásságáról.

A sikerek mellett azonban a tragédiák sem kerülték el. Kislánya, Sophie súlyos szívbetegséggel született 1996-ban, legutóbb pedig két hónap leforgása alatt elveszítette a féltestvérét és az elsőszülött fiát, Sage-et.

Közös jövő?

A Pusztító forgatásán Snipes és Stallone összebarátkozott, és Sly eredetileg a barátjának ajánlott fel egy jelentős szerepet az akcióhősökkel zsúfolt filmjében, a The Expendables (A feláldozhatók) első részében. Azonban Wesley bírósági engedély nélkül nem hagyhatta el az USA-t, így el kellett utasítania az ajánlatot. Mostanában azonban az a pletyka terjeng, hogy a The Expendables 2014 környékén megjelenő harmadik részében ismét együtt fog dolgozni a pusztító páros.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek