Starity

Angelina Jolie iskolát nyitott Afganisztánban

2013. április 02. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színésznő egy afganisztáni iskolát indított a saját alapítványa, a The Education Partnership for Children of Conflicton keresztül.

hirdetés
Angelina Jolie iskolát nyitott Afganisztánban

Angelina Jolie Kabul külvárosában nyitott egy lányiskolát, amely 200-300 tanulót tud majd fogadni – és ez még csak a kezdet, mert a 37 éves színésznő több oktatási intézmény nyitását tervezi.

Angelina még több iskolát támogatna abból a pénzből, amit a saját készítésű ékszerei, a Style of Jolie eladásával keres. A bevételből származó teljes összeg a saját alapítványának, a The Education Partnership for Children of Conflict (Társas vállalkozás a háborús övezetkben élő gyermekek oktatásáért) bankszámláját gyarapítja.

A színésznő elmondta az E! News riporterének: „Amellett, hogy nagy művészeti élvezetet jelent számomra az ékszertervezés, az is inspirált, hogy tudom, a munkánk a szükségben szenvedő gyermekeket szolgálja, hogy elérhessék a céljaikat.”

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja híres a jótékonysági munkájáról, és tavaly könnyekben tört ki, miután egy szíriai menekülttáborban járt és ott beszédet tartott arról, mennyire aggódik az ottani helyzetért.

„Nagyon aggódom, a világ is nagyon aggódik. Leginkább az okoz szívfájdalmat, amikor a szíriai emberek odajönnek hozzád, és megkérdezik tőled, miért nem képes senki segíteni nekik és megoldást találni a helyzetükre... Amit meséltek nekem, annak már a hallgatása is olyan borzalmas. Amikor annyi ártatlan emberrel és civillel találkozol, a szíriai emberek azt kérdezik tőled, hogy ki áll az ő oldalukon, ki fog segíteni nekik az elkövetkező hónapokban?”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek