Starity

Kik a leghíresebb Puerto Ricó-i sztárok Hollywoodban?

2013. április 04. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Puerto Rico egy csekély méretű sziget a Nagy-Antillák szigetvilágában, amely az Amerikai Egyesült Államok külbirtokának számít. Az idegenforgalomból és a mezőgazdaságból számíthat bevételre, cukornádat, dohányt és kávét termesztenek a földjein. Noha jelentéktelennek tűnik, mégis több tehetséges előadóművészt adott a világnak – nem csak a világ egyik legszebb és legtehetségesebb latináját, Jennifer Lopezt.

hirdetés
Kik a leghíresebb Puerto Ricó-i sztárok Hollywoodban?

Az eredetileg Marco Antonio Muñiz néven született Marc Anthony 1968. szeptember 16-án született New Yorkban, ám szülei révén Puerto Ricó-i származású. A kétszeres Grammy-díjas énekes világszerte több mint 12 millió albumot adott el és színészként is bebizonyította, hogy megállja a helyét a filmvásznon is. Három különböző nőtől öt gyermeke van – hivatalosan tavaly vált el a szintén Puerto Ricó-i származású énekes-színésznőtől, Jennifer Lopeztől. Jelenleg a nála huszonhárom évvel fiatalabb, a Topshop örökösnőjével randevúzik.

Várhatóan még ebben az évben jelenik meg új salsa albuma, amelyen jelenleg is dolgozik.

Benicio Del Toro (teljes nevén: Benicio Monserrate Rafael del Toro Sánchez) Puerto Ricóban született 1967. február 19-én. Apja tanácsára üzleti diplomát szerzett a San Diegó-i egyetemen, majd a színészet felé fordult. Kezdetben televíziós sorozatokban tűnt fel, őt láthattuk az autón ülve Madonna La Isla Bonita című klipjében, majd az 1990-es években elkezdett egyre jelentősebb filmszerepeket kapni. Egyetlen szerepével – Javier Rodríguez a Traffic című filmben – elnyerte a filmvilág négy legrangosabb kitüntetését: az Oscar-, Golden Globe-, Screen Actors Guild Award és BAFTA-díjakat.

2011 augusztusában kislánya született Rod Stewart lányától, Kimberlytől, akivel bevallásuk szerint még csak nem is járnak együtt. Jelenleg két filmjén folynak az utómunkálatok, kettőn pedig nemrég kezdett el dolgozni, egyesek pedig már arról pletykálnak, hogy ő lesz a főszereplője a How the Light Gets In című drámának.

Raúl Juliá (eredeti nevén: Raúl Rafael Juliá y Arcelay) szintén Puerto Rico szülötte volt. Az 1940. március 9-én született színész korán, alig ötvennégy évesen hunyt el. Rövid élete során többször kapott jelölést a rangos Tony- és Golden Globe-díjra – a The Burning Seasonban nyújtott alakítását posztumusz Golden Globe- és Emmy-díjjal jutalmazták.

Már középiskolás korában folyékonyan beszélt angolul és Shakespeare-darabokat rendezett az iskolatársaival. Jogi egyetemen tanult tovább, hogy szüleinek kedveskedjen, miközben klubokban és helyi színdarabokban lépett fel, majd abbahagyta a tanulást, hogy teljesen a színészetnek szentelhesse magát. Első munkáit a színház és a televízió világában kapta, majd az 1980-as években a mozifilmes karrierje is beindult. Számtalan jelentős filmben szerepelt, mégis a legtöbben az Addams Family című fekete humorú vígjátékból ismerik. Humanitárius munkája is jelentősnek számít. Rendszeres pénz- és ételadományokkal segítette a rászorulókat, tevékenyen dolgozott a rasszok közötti békés együttélésen.

A negyvenhat éves Eva LaRue Long Beachen, Kaliforniában született modell és színésznő, származását tekintve azonban nemcsak Puerto Ricó-i, hanem skót, holland és francia gyökerekkel is büszkélkedhet. Kevesen tudják, hogy rokonságban áll a híres színésznővel és aerobic-csillaggal, Jane Fondával. Hatévesen kezdett el színdarabokban játszani, tinédzserként szépségversenyt nyert.

Legismertebb szerepe Natalia Boa Vista a CSI: Miami című krimisorozatból, emellett több tucat mellékszerepben tűnt fel televíziós sorozatokban és filmekben. A szeptember 11-ei terrortámadásban veszítette majdnem az életét: New Yorkba akart utazni azon a gépen, amely később belecsapódott az ikertornyokba, azonban az utolsó pillanatban lemondta az utat, hogy kialudhassa magát. Jelenleg nem dolgozik, utolsó munkája a tavaly megjelent Help for the Holidays című TV-film.

Michelle Rodriguez (teljes nevén: Mayte Michelle Rodríguez) apai ágon Puerto Ricó-i származású, noha Texasban született és édesapja az amerikai hadseregben szolgált hivatalos katonaként. A harmincnégy éves színésznőt öt középiskolából iskolából csapták ki, majd érettségi után egy ideig egy üzleti főiskolán tanult, amit feladott a színészet kedvéért. 350 jelentkezőből öt választották a Girlfight (A bunyós csaj) című független film főszerepére – Diana Guzman alakításáért számtalan díjat és jelölést kapott, és a karrierje azonnal beindult.

A televízióban a Lost egyik szereplőjeként szerzett rajongókat, a filmvásznon pedig olyan alkotásokban bizonyított, mint az Avatar, a Machete, valamint a Halálos iramban- és A kaptár-akciófilmek. Nem áll tőle távol a vadóc lány karaktere a valódi életben sem – többször tartóztatták le verekedésért és gyorshajtásért. Jelenleg két forgatókönyvön dolgozik, három filmje vár bemutatásra – köztük a Halálos iramban 6. része, és két másik szerep is tervbe van véve.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek