Starity

Gera Zoli tíz perces gólzápora

2010. augusztus 08. 09:09   |   Szerző: Amy4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 5-1-re nyerő Fulham magyar játékosa mesterhármast szerzett, majd gólpasszt adott a Werder Bremen elleni felkészülési meccsen.

hirdetés
Gera Zoli tíz perces gólzápora

Több magyar légiós is pályára lépett szombat délután a felkészülési mérkőzést játszó csapatában. Közülük egyértelműen a Fulhamet erősítő Gera Zolinak ment a legjobban a játék, ugyanis fél óra alatt három gólt és egy gólpasszt jegyzett a Werder Bremen ellen.

A Werder egészen az 56. percig vezetett Claudio Pizarro korai góljával a Fulham otthonában, ekkor Bobby Zamora egyenlített. A 61. percben Mark Hughes, a londoniak nyáron kinevezett menedzsere végrehajtotta első cseréjét: Clint Dempsey helyére Gera Zoltánt küldte be.
Aztán robbant a bomba! A magyar játékos nem sokat tétlenkedett, a 67. és a 79. perc között klasszikus mesterhármast ért el. Előbb ballal tüzelt Tim Wiese kapujába, majd Zamora beadása után fejjel volt eredményes, végül a német kapus sikertelen tisztázási kísérlete után talált az üresen maradt kapuba.

Gera a teljesítményére egy Eddie Johnsonnak adott gólpasszal tette fel a koronát, a Fulham 5–1-re győzött, ráadásul a Werder egyáltalán nem tartalékos összeállításban futott ki a Craven Cottage gyepére.

Kár, hogy csak felkészülési meccs volt.

FULHAM–WERDER BREMEN 5–1 (0–1)

Fulham: Schwarzer – Konchesky (Stoor, 65.), Pantsil (Kelly, 65.), Hangeland, Hughes – Murphy (Greening, 69.), Duff (Elm, 76.), Etuhu (Greening, 69.), Dempsey (Gera, 61.) – Davies (B. H. Riise, 69.), Zamora (E. Johnson, 76.)

Werder Bremen: Wiese – Pasanen, Prödl, Mertesacker (Boenisch, 56.), Fritz – Hunt (Marin, a szünetben), Borowski (Özil, 38.), Frings (Jensen, a szünetben), Bargfrede (Kroos, 68.) – Almeida (Arnautovic, a szünetben), C. Pizarro (Wagner, 75.)

Gólszerzők: Zamora (56.), Gera (67., 72. és 79.), E. Johnson (85.), ill. Pizarro (14.)

További eredmények:

Rangers – Newcastle   2–1
Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund   0–2
Arminia Hannover – St. Pauli   0–6
Union Berlin – Mönchengladbach   1–4
1. FC Köln – Sampdoria   2–0
Barrow – Bolton   2–1
Birmingham C. – Mallorca   0–1
Hearts – Blackburn  1–1
Tottenham – Fiorentina   3–2
West Ham – Deportivo La Coruna   0–0
Wolverhampton – Athletic Bilbao   2–1

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek