Starity

Barna hajú és kék szemű — ilyen az ideális nő

2013. április 27. 17:05   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy magyar szépségteszt szerint a barna hajú, kék szemű és arányos testalkatű nőket tartják korunk ideáljának.

hirdetés
Barna hajú és kék szemű — ilyen az ideális nő

Hazánkban régen a szőke, hosszú hajú lányok voltak előnyben, azonban ez a korszak már lezárult. Egy magyar szépségteszt szerint, mely során több mint ezer embert kérdeztek meg, kiderült, hogy most már a barna hajú, kék szemű, plusz „fognivalóval” rendelkező lányokat részesítik előnyben – számolt be a Bors.

A tesztből az is kiderült, hogy a nők szerint elfogadtahó, ha a szépség érdekében plasztikai sebészhez fordulnak – legalábbis 78 százalékuk válaszolta azt, hogy nem kell elítéli azokat, akik kés alá fekszenek.

Egy szakember úgy nyilatkozott, hogy az emberek általában azt tartják szépnek, ami belőlük hiányzik. Szerinte minden kornak megvolt a szépségideálja, így nem kell azon csodálkozni, hogy leáldozóban van a hosszú, szőke hajú nők kora.

„Azt hittem, visszatér végre a természetesség divat­ja. Csak különleges esetekben van helyük a plasztikai műtéteknek, az önbizalom hiányán a vonzóvá válás belső forrása nem segít” – magyarázta egy pszichológus.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek