Starity

Filmes átváltozások: így lesz a csúnya dögös

2013. május 11. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben bemutatjuk azokat a filmeket, amelyekben a főszereplők egészen addig rút kiskacsák, míg valaki át nem alakítja őket.

hirdetés
Filmes átváltozások: így lesz a csúnya dögös

Legalább egy olyan filmet mindenki tud említeni, amelyben a főszereplő(nő) rusnyán kezdi és egy szépészeti beavatkozás után az emberek a lábai előtt hevernek. Cikkünkben tizenkét olyan átváltozást mutatunk be, amikor a lányt mindenki utálja, majd szépsége felszínre törése után a világ él-hal érte.

A csaj nem jár egyedül

Laney Boggs a tanulás mellett fest, öccsére vigyáz, dolgozik és megpróbálja magát túltenni édesanyja elvesztésén. A lány borzas szemöldöke, óriási szemüvege és kócos haja elriasztja a srácokat, de ő nem is törődik ezzel, egészen addig, amíg valaki kihívást nem talál benne, és annak testvére „helyre nem hozza”.

Neveletlen hercegnő

Mia átlagéletet él a macskájával, egyedülálló édesanyjával, nem érdeklik a fiúk – mindössze a suli szívtiprója után epekedik, aki természetesen elérhetetlen számára. Amikor nagyanyja beállít hozzá egy különös hírrel, rájönnek, ki kell lépnie a szürke kisegér életformából, így egy teljesen új Mia születik.

Az új fiú

Dizzy kicsapatja magát iskolájából, mivel megelégeli, hogy mindenki utálja rossz hírneve, külseje és béna mivolta miatt. Elhatározza, hogy az új suliban bedobja magát és már az első napon olyan hírnevet és azzal erőt szerez, amellyel nem mernek majd szembe szállni. A film egyébként helytállóan mutatja be az iskolai kiközösítést.

Beépített szépség

Gracie Hart egy, a külsejére nem adó FBI-ügynököt alakít, aki szingli, mirelitkaján él, és akinek legnagyobb szerelme a munkája. Egy küldetés miatt azonban be kell épülnie a szépségkirálynő-jelöltek közé, ez pedig nem kis munka, tekintve, hogy Gracie az egyik legreménytelenebb eset és életében nem látott kozmetikust.

Nulladik óra

Az egyik legmegosztóbb személyisége a mára örökzöld klasszikussá vált The Breakfast Clubnak Allison, aki majdnem a történet végéig feketében, erősen kihúzott szemekkel, kócos hajjal látható. Nála smink terén épp az ellenkező dolog történik, amikor Claire átváltoztatja: a 80-as éveknek megfelelő frizurát és egyszerű sminket készít a lány számára, amitől egyszerűen kivirágzik és ledobja régi imidzsét.

Az ördög Pradát visel

Andy úgy véli, a Runway magazin tökéletes ajánlólevél lehet számára, ha kibír ott egy évet. Érzéke a divathoz nem fejlődött ki, turkálókban vásárol, kötött pulcsikban és nagymamacipőkben jelenik meg, míg úgy dönt, mindent belead, hogy ne roppanjon bele a szörnyen kemény hajtásba, s lassan ő is átalakul azzá, ami korábban hidegen hagyta: Valentinótól, Korstól, a Pradától és a Guccitól vásárol, s az összes munkatársa elismerően vélekedik róla.

Cry Baby

A kilencvenes évek másik klasszikusa a Johnny Depp főszereplésével készült Cry Baby, melyben a suli rosszfiúja kiveti hálóját a teadélutánokon éneklő, ártatlan és romlatlan Allisonra. Hogy bebizonyítsa, nem „kékvérű”, a lány egy koncerten, ahol Cry Baby is fellép, előhúzza a vad és belevaló oldalát, később pedig erotikus táncot lejt a börtön és a rabok előtt.

Bajos csajok

Cady Heron egész életében magániskolába járt, szüleivel ugyanis Afrikában élt. A lány hiába próbál beilleszkedni, a mosdóban kell ebédelnie, ugyanis túl különc ahhoz, hogy elfogadják. Egy nap végül a rózsaszínbe öltözött csinibabák ebédelni hívják, és szép lassan kialakul a bombázó imidzs.

Micsoda nő!

A Pretty Woman néven kultikussá vált film rendelkezik az egyik legismertebb átalakító-jelenettel. Vivian Ward (Julia Roberts) prostituáltként dolgozik, de elnyeri egy gazdag üzletember szívét (Richard Gere). Ezzel viszont nemcsak a szerelmét, de a pénztárcáját is megkaparintja, s lehetősége nyílik a Rodeo Drive-on vásárolgatni – igazi csodanővé avanzsál a film során.

Szerelmi bájital

Egy biokémikus annyira szerencsétlen a nőkkel, hogy felkeres egy jós-cigányasszonyt, aki szerelmi bájitalt készít a számára, egy olyan mágikus elixírt, amely hatására bárki, aki meghallja a hangját, epekedni fog érte.A férfi osztozik ezen jó barátjával, Diane-nel, hogy tudományos felfedezést tegyenek, de a dolog kicsúszik a kezük közül, és Diane gyökeres változáson megy keresztül.

Grease

Sandyből (Olivia Newton-John), az ártatlan, nyárimádó iskolás lányból egy dögös és vad nő születik. Nem vagyunk benne biztos, hogy hasznára vált, hiszen a vadóc külsőhöz a dohányzás is társult, de annyi bizonyos: kellő önbizalmat kapott, és minden fiú utána csorgatta a nyálát.

Így neveld az anyádat

Az Eva Mendes főszereplésével készült filmben dobta be magát először igazán Cierra Ramirez, aki egy átlagos, szürke életet él egyedülálló édesanyjával, aki pincérnőként dolgozik. A lány megelégeli, hogy mindenki, még saját anyja is figyelmen kívül hagyja: elhatározza, hogy igenis felnő, ehhez pedig a szüzesség elvesztése az első számú lépés. Viszont mindenki undorodik tőle, ezért alaposan átformálja külsejét és személyiségét is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek