Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Tales Of Evening

2013. május 24. 08:08   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Valószínűleg kevesek ismerik az öttagú magyar metál-és rockbandát, mi azonban most bemutatjuk nektek a Tales Of Evening-et.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Tales Of Evening
Fotó: Gerócs Balázs/Köhler Ágnes

A banda billentyűse, Ádám Attila fejéből pattant ki az ötlet, miszerint alapítson egy bandát, ami saját atmoszférikus stílusú dalait fogja játszani, egy kicsit más formában. E célból pedig zenészek toborzásába kezdett és végül a 2011-es év elején megalakult az öttagú Tales Of Evening. A banda neve onnan ered, hogy a dalszövegekben mindenki saját magára lelhet, mindenki számára más üzenetet hordoznak és egy kicsit mesés, elvonatkoztatott stílusuk van.

Az énekes szerepét Dudás Ivett érdemelte ki, aki már négyéves korában a színpadon állt és már akkor elkápráztatta a közönséget hangjával, amit az évek során különórákkal fejlesztett tovább. Amikor Attiláék felkeresték, már egy fiatalokból álló banda énekese volt, de szinte rögtön igent mondott a felkérésre. A banda alapítója, Ádám Attila billentyűsként, nem mellesleg pedig dalszövegíróként és a zene terén veszi ki a részét a munkából. Ribarics Tamás, aki már 10 éves kora óta játszik gitáron, nem meglepő módon a gitáros szerepét tölti be, Pálosi Róbert a dobok mögött foglal helyet és vokálozik, Németh András pedig basszusgitárosként és vokalistaként vállal szerepet.

2011-ben jelent meg első videoklipjük a Lázadás című dalhoz, ami sokakat a Nightwish-re emlékeztet. A kisfilmben az egész banda látható, de a főszerepben mégis egy férfi van, Hertelendy Attila. A dalszöveg természetesen Ádám Attilának köszönhető, a videó rendezője és operatőre Gerócs Balázs volt és már közel 50 ezer megtekintésnél jár, köztük pedig feltűnnek lengyelek, németek és oroszok is. A dalból egyébként egy angol verzió is készült, amihez szintén forgattak klipet.

A 2012-es év már jóval több mindent tartogatott a banda számára. Szeptemberben megjelent első nagylemezük Hajléktalan lélek címmel a Nail Recordsnak köszönhetően, melyen 10 dal kapott helyet, köztük a videoklipes Lázadás című szerzeménnyel. Majd novemberben kiadták második kisfilmjüket, ami az albumon szereplő Inkább egyedül című dalhoz forgott. A videó rendezője szintén Gerócs Balázs volt, a középpontban pedig ezúttal csak a tagok szerepelnek, de ha lehet mondani a főszerep itt Ivetté, akinek sötét és angyali oldala is feltárul a közel 4 perces klipben, melyhez ugyancsak készült egy angol nyelvű változat is.

Jelenleg gőzerővel promotálják első stúdióalbumukat az ország különböző pontjain, így színpadra léptek már többek között Szolnokon a Metal Liget Fesztivál keretein belül, Lentiben, Pakson, Szombathelyen, a gyenesdiási Bornapokon, Sopronban, Budapesten például a Metal Ladies Night-on, de számos fővárosi klubban is adtak már koncertet, ráadásul a PECSA-ban is tiszteletüket tették és természetesen Zalaegerszeg is gyakran szerepel a fellépések között.

„Annyit elárulhatok, hogy dolgozunk új dalokon folyamatosan, de az új album megjelenéséről még nem szeretnék nyilatkozni, mert egy teljes, új lemez kidolgozása és felvétele hosszú és alapos munka. Ezt semmiképp sem szeretnénk elkapkodni. Az persze nincs kizárva, hogy valamikor egy új dalt, esetleg klipet mutassunk be” – árulta el Attila jövőbeli terveikkel kapcsolatban oldalunknak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek