Starity

Étellel fest a különc művész

2013. május 11. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felejtsd el, amit anyukád mondott arról, hogy nem szabad játszani az étellel. A cikkünkben szereplő művész színes, ún. tányérfestményeket készít, mindezt salátából, mákból, paradicsomszószból.

hirdetés
Étellel fest a különc művész

A malajziai művész és építész, Hon Yi különféle anyagokkal dolgozik munkája során. Épületeket rajzol nap mint nap, de hónapokat tölt azzal, hogy különc módon fessen – de nem ecsettel. Yi minden egyes nap megosztott egy fotót egy tányér ételről, ami egyben festmény is.

A 31 napos ételkreativitás néven futó sorozata között ehető művek kapnak helyet, a paraméterek pedig egyszerűek: mindennek ételszármazékból kell állnia, a háttér pedig a fehér tányér lehet.

A művészt a természet, a kultúra inspirálja, nem hírnévre szeretne szert tenni különc képeivel, csak prezentálni szeretné, hogy a művészethez nem mindig kell pénz és kellék – elég, ha egy kis kreativitás lakozik az emberben.





Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek