Starity

Megjelent az első klip a Jimmy P.-ből

2013. május 12. 21:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy esélyese a Benicio Del Toro és Mathieu Amalric főszereplésével készült Jimmy P.

hirdetés
Megjelent az első klip a Jimmy P.-ből

A francia rendező, Arnaud Desplechin, aki 2008-ban nemcsak a kritikusokat, hanem a közönséget is elbűvölte az A Christmas Tale című filmjével, legutóbbi munkáját az Egyesült Államokban készítette.

A Jimmy P. (Psychotherapy Of A Plains Indian) Amerikában készült, angol nyelven, és jelenleg a Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy esélyesének számít. Nemrég jelent meg belőle az első, alig félperces kisfilm, amely sokak szerint nagyon ígéretes, valamint ezt követően egy klip is felkerült a fesztivál hivatalos oldalára.

A film egy igaz történetet mesél el: Jimmy Picard, egy feketelábú indián élete elevenedik meg a filmvásznon (az Oscar-díjas Benicio Del Toro alakításában), aki a második világháború után hazatér a harcmezőről, és nem sokkal később különös, megmagyarázhatatlan tünetek kezdik gyötörni. Elutazik a híres topekai Winter Hospitalba, ahol találkozik egy szakemberrel, Devereux-val (Mathieu Amalric játssza ezt a szerepet), aki nagy megértéssel és érdeklődéssel fordul az indián kultúra felé. Különleges barátság szövődik közöttük.

Hamarosan kiderül, milyen hatást kelt a film a cannes-i bírákban, hiszen május 18-án kerül sor a Jimmy P. premierjére. Szeptember második felében már látható lesz a francia és Benelux államokbeli mozikban is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek