Starity

Angelina Jolie eltávolíttatta a melleit

2013. május 14. 10:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színésznő, akinek édesanyja rákban hunyt el, úgy döntött, hogy megelőzésképpen megszabadul a melleitől.

hirdetés
Angelina Jolie eltávolíttatta a melleit

Az Oscar-díjas színésznő nemrég megdöbbentő bejelentést tett: az év elején dupla masztektómiát hajtottak rajta végre (azaz eltávolították mindkét mellét), miután egy vérvizsgálat kimutatta, hogy genetikailag hajlamos a rákbetegségekre.

„Az az igazság, hogy egy hibás gént, a BRCA1-t hordozom, ami jelentősen megnöveli az esélyét, hogy mell- vagy petefészekrákot kapjak – kezdte mondandóját Angelina, majd így folytatta – Amint ezt megtudtam, azonnal a megelőzés mellett döntöttem és úgy határoztam, hogy a lehető legkisebbre csökkentem az esélyt. Elhatároztam, hogy megelőzésképpen dupla masztektómiát csináltatok”

A 37 éves, hatgyermekes édesanyát nagyban befolyásolta a döntésében, hogy az édesanyja, a színésznő Marcheline Bertrand 56 éves korában rákban hunyt el.

Három hónapon át, februártól április végéig a színésznő egy sor orvosi procedúrán esett át – először eltávolították a melleit, majd egy plasztikai sebésznek köszönhetően elvégezték a rekonstrukciós műtétet is. Természetesen vőlegénye, Brad Pitt mindvégig támogatta.

„Szerencsés vagyok, hogy olyan társam lehet, mint Brad Pitt, aki olyan gyöngéd és támogató. Brad minden percben ott volt velem a műtétek alatt a Pink Lotus Breast Center-ben. Meg tudott nevettetni. Tudtuk, hogy a családunk érdekében meg kell tennünk ezt a lépést és ez közelebb hozott minket egymáshoz” – mondta Jolie.

A mell-eltávolításnak köszönhetően a színésznő esélye a mellrákra 87 százalékról 5 százalék alá csökkent. Jolie úgy gondolta, hogy nyíltan kell beszélnie a történtekről, hogy ezzel is támogathassa a hasonló helyzetben lévő nőket, hiszen nagyon nehéz meghozni egy ilyen döntést.

„Őszintén szólva, nem érzem magamat kevésbé nőiesnek. Erősnek érzem magamat, hogy egy ilyen kemény döntést hoztam meg, ami egyáltalán nem csökkentette a nőiességemet. Sok kihívást hoz az élet – azokat tudjuk csak irányítani és kezelni, amik nem ijesztenek meg minket” – fejezte be mondandóját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek