Starity

Megjelent a Jimmy P. hivatalos előzetese

2013. május 16. 20:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian) bemutatójára szombaton kerül sor a Cannes-i Filmfesztiválon, de a trailert már mindenki megtekintheti.

hirdetés
Megjelent a Jimmy P. hivatalos előzetese

A rangos Cannes-i Filmfesztivál egyik legnagyobb várakozásának örvendő filmje a francia Arnaud Desplechin által rendezett Jimmy P., amelynek története valós eseményeken alapul.

Egy feketelábú indián származású férfi életébe pillanthatunk be, aki a második világháborúban harcolt az amerikai hadseregben, majd nem sokkal a hazatérése után különös fizikai tüneteket kezdett tapasztalni magán. Elkeseredésében orvostól orvosra járt, mire találkozott egy olyan pszichiáterrel, aki hajlandó volt segíteni neki és mindent megpróbált megtenni Jimmy gyógyulásáért. Barátságot kötöttek és ennek során az orvos felfedezte az indián kultúrát is.

A stáb igazán nemzetközi lett: a főszerepet a Puerto Ricó-i Oscar-díjas színész, Benicio Del Toro alakítja, a testvérét a kanadai születésű, indián színésznő, Michelle Thrush. A francia-magyar pszichiáter szerepébe a francia Mathieu Amalric bújt, de emellett brit színészekkel is találkozhatunk majd.

A film hivatalos bemutatójára szombaton kerül sor, szeptemberben pedig a nyugat-európai mozikban kezdik el játszani. Addig is nézzük meg a trailerét!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek