Starity

Allergiás sztárok

2013. május 18. 09:09   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Javában tombol az allergiaszezon, ami bizony a hírességeket sem kerüli el.

hirdetés
Allergiás sztárok

Emberek milliói küzdenek különböző allergiás problémákkal, mivel mára már rengeteg változata kibontakozott ennek a betegségnek. A legáltalánosabb allergiák a por, az állatszőr, a pollen, a fűfélék, a ruhaanyagok, de rengetegen küzdenek a különböző gyógyszerek mellékhatásaival és ételallergiákkal is. Ezek mellett viszont sok furcsaság is létezik, bármennyire is hihetetlen, ilyen például a vízallergia, a fémallergia, a fényallergia, a hidegallergia, a cipőallergia, de még csókallergia is van!

Cikkünkben most összegyűjtöttünk néhány olyan sztárt, akik bizony sok hétköznapi emberhez hasonlóan megküzdenek allergiájukkal, legyen az por, fű, virág, macska- vagy kutyaszőr, esetleg tej, vagy éppen paprika.

Dianna Agron: macskaszőr

A Glee szőkesége a sorozat első évadjának idején kolleganőjével, Lea Michele-lel élt együtt, plusz annak néhány macskával. Azonban az együtt élés nem volt éppen egy leányálom, ugyanis a macskák sokszor rámásztak a fejére és kiderült, hogy Dianna allergiás a macskákra, arca pedig véraláfutásos lett, ráadásul teljesen fel volt puffadva.

Dukai Regina: laktózérzékeny

A magyar modell régen minden egyes reggel tejet és müzlit reggelizett, ráadásul a túrórudi és a joghurtok is előkelő helyen szerepeltek étkezésében. Azonban egy idő után egyre gyakoribbak lettek nála a gyomorfájások és a görcsök, így hamar orvoshoz fordult és kiderült, hogy felnőttkorára laktózérzékeny lett. Azóta nélkülöznie kell a tejből készült ételeket.


Fotó: Zsolyomi Norbert

Vanessa Hudgens: paprikaallergia

A gyönyörű színész-énekesnőről már karrierje kezdete óta tudni, hogy allergiás a paprikára, ez pedig még gyerekkorában derült ki. Azonban nem nagyon beszél erről a témáról, pedig valószínűleg nincsenek túl sokan azok, akik vele együtt ezzel az allergiával küzdenek.

Priyanka Chopra: porallergia

A bollywoodi modell-színésznő egy forgatás alkalmával lett figyelmes arra, hogy érzékeny a porra. Folyamatosan tüsszögött és szipogott, de profiként kezelte a helyzetet és a rendezőnek sem panaszkodott, így mindenki azt hitte, hogy csak megfázott.

Polgár Krisztina: pollenallergia

Az anyai örömök elé néző firss házas modell régen örült, hogy nem szenvedett az allergiától, de néhány éve hirtelen elkezdett tüsszögni, folyni az orra és a szeme is viszketett. Hosszú kínlódás és a tünetek folytonossága után ellátogatott egy allergológushoz, aki megállapította, hogy felnőtt korára allergiás lett a pollenre. Azonban Kriszta nem szed semmilyen gyógyszert, mindössze az orrdugulását kezeli orrspray-vel.


Fotó: Debreczeni Zita

Sabine Lisicki: fűallergia

A német teniszezőnő a fűre allergiás, amiért régen utálta is azt, mert úgy érezte, hogy győzelme ellen van. De idővel megtanulta kezelni és együtt élni vele, azonban még mindig sokat tüsszög, ha füvön játszik és ez ellen gyógyszereket is kell szednie.

SP: állatszőr-, gyümölcs-, vegyszerallergia

Az énekesként, fotóművészként és dalszövegíróként is tevékenykedő Krisztián igen sokrétű az allergia terén is: allergiás az állatszőrre, néhány gyümölcsre és vegyszerre is. A sok érzékenység miatt néha még fellépéseket és próbákat is le kell mondania, mert nem csak folyamatosan tüsszög, hanem olykor kiütések is megjelennek testén, ilyenkor pedig gyakran az ügyeleten köt ki és injekciókkal tér haza.


Fotó: TV2/Sajtószoba

Diane Kruger: pollenallergia

A színésznőről még tavaly árulta el jelenlegi partnere, Joshua Jackson, hogy első randijukon egy olasz étterembe látogattak el, ahol szerencsétlenségükre volt egy éppen virágzó növény, Diane pedig egész idő alatt szipogott és tüsszögött tőle.

Vásáry André: porallergia

Bár a Csillag Születik felfedezettje a porérzékenységgel küzd, ő teljességgel kizárja életéből a gyógyszereket. André inkább elvonul ilyenkor a nagyvilág elől és vidékre utazik, hogy sok időt tudjon a szabadban tölteni a friss levegőn és ki tudja tisztítani agyát. Elmondása szerint nála bevált ez a módszer, mert minden az agyban dől el.

Kim Kardashian: macskaszőr

A várandós celeb nem túl meglepően egyik reality-showjában, egészen pontosan a Kourtney & Kim Take Miami-ban tudta meg, hogy allergiás a macskaszőrre. Kim azután vette észre magán a tüneteket, miután ajándékba kapott barátjától, Kanye Westtől egy hófehér perzsacicát, akit Mercy-nek hívnak, ezért pedig orvosoz fordult, ahol kiderült allergiája.

Alyson Hannigan: szénanátha

Az Így jártam anyátokkal sztárja is ezen légúti betegséggel küzd, aminek okozói a virágporok, pollenek, gombaspórák és ami miatt folyamatosan tüsszög, viszket, folyik és folyamatosan eldugul az orra.

Jessica Alba: macskaszőr

A színésznő David Letterman műsorában, a The Late Show-ban említette meg, hogy allergiás a macskákra. Azonban egy twitteres bejegyzésében elárulta követőinek azt is, hogy körülbelül hússzor tüsszentett egyhuzamban, szóval valószínűleg nem csak a cicák vannak feketelistáján.

Debreczeni Zita: málnaallergia

A modell gyerekkorában tonnaszámra ette nagyszülei málnáját és felnőttkorában is állandóan bevásárlólistáján szerepelt. Egyszer azonban pici kiütéseket vett észre testén, elment bőrgyógyászhoz és kiderült, allergiás lett kedvenc gyümölcsére. A tünetek kezelésére kenőcsöt használ és bár nem kell teljesen nélkülöznie a málnát, de csak ritkán ehet belőle.

Fotó: Alovits Bálint

Amy Lee: farkasszőr

Az Evanescence énekesnője egy videoklip forgatásán fedezte fel nem mindennapi allergiáját, ugyanis a kisfilmben szereplő farkasoktól folyton tüsszögött és szipogott az egész forgatás alatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek