Starity

Magne Furuholmen kiállítását a Beatles ihlette

2013. május 17. 19:07   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egykori norvég popbanda billentyűse újabb kiállításon mutatta be a legújabb műveit a brit fővárosban.

hirdetés
Magne Furuholmen kiállítását a Beatles ihlette

Magne legújabb kiállítása, amely május 3-ától június 1-jéig látható a londoni Paul Stolper Galériában, a Norwegian Wood címet viseli – nem véletlenül, hiszen az alkotásokat a Beatles dalszövegei ihlették. A zenész-képzőművész bizonyára sokat hallgatja a legendás angol zenekar dalait, hiszen jelenleg éppen a róluk szóló készülő film zenéjét írja.

A különböző méretű képek régi fából készültek, amelyeken Mags fűrésszel és finomabb eszközökkel dolgozott. A kiállítás a barátok, családtagok és kortárs művészek mellett sok híres látogatót vonzott – a vendégek között üdvözölhette például a Spice Girls egyik énekesnőjét, Mel C -t is. Sokan be sem fértek az épületbe és odakinn az utcán kellett várakozniuk, de a szemtanúk elmondása szerint senki nem bánta.

Mags különösen aktív korszakát éli – a kiállítás mellett nemrég Dániában adott koncertet a zenekarával, az Apparatjikkel, februárban pedig megjelent az első könyve, az In Transit, amelyben több száz oldalon keresztül számolt be a lassan húszéves pályafutásáról a képzőművészet világában.



Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek