Starity

Ékszertolvajok a Cannes-i Filmfesztiválon

2013. május 17. 21:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Furcsa egybeesés, hogy miközben a fesztiválon bemutatásra kerül az ékszertolvajokról szóló film, egymillió dollár értékben loptak el Chopard-ékszereket.

hirdetés
Ékszertolvajok a Cannes-i Filmfesztiválon

A rablók egy cannes-i hotelben tartottak hatalmas pusztítást, órákkal azután, hogy bemutatták Sofia Coppola The Bling Ring című filmjét, amely olyan tolvajokról szól, akik híres és gazdag sztárok luxuscikkeit és pénzét lopták el.

A több mint egymillió dollár értékű ékszereket hajnali öt körül lovasították meg a Hotel Novotelből, közel a Palais des Festivals-hoz, ahol a 66. Cannes-i Filmfesztiválra sor került. A kincseket a svájci luxusékszerész cég, a Chopard egyik alkalmazottjának a szobájából vitték el.

A Chopard nemcsak a Palme d’Or és egyéb díjakat készíti el a fesztivál győztesei számára már 1998 óta, hanem biztosítja a hölgyvendégek számára a gyönyörű és értékes kiegészítőket. Ebben az évben a brit szupermodell, Cara Delevingne, valamint Julianne Moore és Freida Pinto viselte a Chopard ékszereit a fesztivál megnyitó ünnepségén. Ezek a darabok azonban nem tartoznak az elrabolt kincsek közé, ahogyan a húszezer eurót érő Palme d'Or trófea is megmaradt, ugyanis azt egy másik széfben tartották.

A rendőrség szerint a betörés nem egyetlen ember munkája, hanem szervezett akció volt.

Nem ez az első alkalom, hogy jelentős rablás történt Cannes-ban. 2009-ben hawaii-mintás inget és bukósisakot viselő rablók törtek be egy Cartier-butikba, és 13 millió font értékben zsákmányoltak ékszereket, órákat és luxuscikkeket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek