Starity

Fegyveres támadás szakította meg a Cannes-i Filmfesztivált

2013. május 18. 11:11   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap még a cannes-i ékszerlopástól volt hangos a nemzetközi sajtó, most pedig újabb botránnyal szolgál a fesztivál.

hirdetés
Fegyveres támadás szakította meg a Cannes-i Filmfesztivált
Fotó: Reuters

Pénteken letartóztattak egy férfit a Cannes-i Filmfesztiválon, miután lövéseket adott le egy indítópisztolyból az élő közvetítés alatt – ezzel menekülésre késztetve Christoph Waltz és Daniel Auteuil színészeket, akik az idei zsűri tagjai.

A Canal+ francia televíziócsatorna éppen az osztrák, kétszeres Oscar-díjas Waltzcal és a francia Auteuil-jel készített interjút az összegyűlt tömeg előtt, amikor hirtelen két lövés hallatszott.

„A testőrök átugrottak a kordonon, be a tömegbe és leterítették a fegyveres férfit. Azután megérkezett a rendőrség és mindenkit felszólítottak, hogy fussanak, mert a férfi kezében egy gránát volt” – mondta egy szemtanú.

A letartóztatás után kiderült, hogy a gránát nem volt igazi, és hogy a férfi még egy kést is tartott magánál. „Minden bizonnyal csak egy őrült volt” – mondta egy rendőrségi forrás. Miután a férfit elvitték, a műsor természetesen folytatódott.

A csütörtöki ékszerrablás után ez a lövöldözés volt a második kellemetlen incidens a 12 napos fesztiválon, amely a világ legnagyobb eseménye a filmvilágban, hiszen több ezer színészt, rendezőt, producert, újságírót és filmrajongót lát vendégül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek