Starity

Benicio Del Toro: „Mindig izgalmas Cannes-ba jönni”

2013. május 18. 19:07   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hivatalosan a 66. Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be a Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian) című filmet, Arnaud Desplechin legújabb rendezését.

hirdetés
Benicio Del Toro: „Mindig izgalmas Cannes-ba jönni”

A főszerepet játszó Benicio Del Toro félálomban és valószínűtlen frizurával, mégis mosolyogva válaszolt a riporterek kérdéseire.

Eljátszani egy valódi személyt:

„Noha Jimmy Picard valóban létező személy, ez nem változtatta meg azt a módszert, ahogyan megformálok és megértek egy karaktert. Az volt a legfontosabb, hogy emberként közelítettem hozzá, és nem indiánként. Két könyvre alapoztam, a Georges Devereux által írt Psychotherapy a Plains Indian című regényre és Arnaud Desplechin forgatókönyvére. Sokat dolgoztam Jimmy akcentusán is, hogy rátaláljak, és ez nagyon mélyen érintett. Túl személyes ez az élmény...”

Együtt dolgozni Arnaud Desplechinnel:

„Ismertem néhány filmjét. Tetszett, ahogyan beszélt nekem a tervéről és tetszett a szenvedély, amellyel forgatott. Amikor felkért, hogy játsszak a Jimmy P. (Psychotherapy a Plains Indian)-ben, elolvastatta velem a forgatókönyvet és kölcsönadta néhány filmjét, hogy nézzem meg. Értékelem, hogy beengedett a világába. Teljesen megnyíltam előtte, éppen úgy, ahogyan a filmben Jimmy Georges-nak. ”

Együttműködés Mathieu Amalrickel:

„Cannes-ban találkozunk néhány évvel ezelőtt. Szeretem és tisztelem a munkáját. Két színész között működnie kell a kémiának. Vagy megvan, vagy nincs.”

Az új díjról:

„Szerencsés vagyok, mivel már több alkalommal is jártam Cannes-ban (ő nyerte el a legjobb színésznek járó díjat 2008-ban a Che című Steven Soderbergh-film főszerepével) Az izgalom minden alkalommal ugyanolyan. Mindenképpen csodás lesz, ha a film díjat nyer. ”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek