Starity

A kritikusoknak sem tetszett Jimmy Picard története

2013. május 20. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy reményeket fűztek a lelkibeteg indián katona történetéhez, azonban úgy tűnik, hogy nem felelt meg az elvárásoknak.

hirdetés
A kritikusoknak sem tetszett Jimmy Picard története

Szombaton debütált a Cannes-i Filmfesztiválon Benicio Del Toro legújabb filmje, a Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian).

Az Oscar-díjas színész egy veterán indián katonát alakít, aki a második világháborúból visszatérve fájdalmas fizikai és lelki tüneteket tapasztal magán, ezért orvoshoz fordul. Végül rátalál Georges Devereux-ra (Mathieu Amalric játssza), aki megértéssel fordul felé és akivel összebarátkoznak. A két főszereplő hosszú, bizalmas párbeszédeken keresztül kerül közel egymáshoz, együtt fedezik fel Jimmy múltját, kapcsolatát az indián kultúrával és személyes problémáit.

A film egy megtörtént eseten alapul, James Picard esetén, aki az 1950-es években újszerű orvosi és pszichológiai kezelésen esett át.

A Jimmy P. esélyesként indult a rangos fesztiválon és nagy várakozás előzte meg a vetítését, köszönhetően a különleges témaválasztásnak, a főszereplőnek és a neves rendezőnek, Arnaud Desplechinnek. Benicio Del Toro lelkesen méltatta a történet egyediségét, azonban úgy tűnik, hogy ez nem volt elég a közönség megnyerésére.

A szombati vetítések után nemcsak a hétköznapi nézők, hanem a kritikusok is hűvös fogadtatásban részesítették a filmet. Úgy találták, hogy túl hosszúak és unalmasak a párbeszédek, lassú a történetvezetés és hogy a film túl nagy hangsúlyt fektet a pszichoanalízisre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek