Starity

Brad Pitt nem ismeri fel ismerőseit

2013. május 25. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színész nemrég beismerte, hogy arcvakságban szenved. A ritka neuropszichológiai zavar miatt elfelejti az arcokat és nem ismeri fel az embereket.

hirdetés
Brad Pitt nem ismeri fel ismerőseit

A 49 éves színész nemrég árulta el, hogy prozopagnóziában, vagyis arcvakságban szenved. A különös és ritka betegség nem minden esetben agykárosodás következménye, van, amikor az illetőnél később alakul ki, vagy éppen így születik.

Amint Brad találkozik valakivel, az illető arca olyan gyorsan eltűnik a memóriájából, amint az ismerős elsétál. Ha ismét összefutnak, az Brad számára olyan érzés, mintha még sohasem találkoztak volna.

„Olyan sokan utálnak, mert azt hiszik, hogy szándékosan vagyok tiszteletlen velük – mesélte a sztár az Esquire magazin riporterének. – Istenre esküszöm, egy évembe telt, mire elhatároztam; meg fogom kérdezni az emberektől: »Oké, hol találkoztunk?« De csak még rosszabb lett. Az emberek még jobban megsértődtek.”

Nem járt orvosnál, de diagnosztizálta önmagán az arcvakság jeleit, mivel néhány évvel korábban olvasott róla. Brad elárulta, hogy nem szívesen mozdul ki otthonról, mert elege van abból, hogy beképzeltnek tartják.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek