Starity

Irány a hazai gyógyfürdő!

2013. május 26. 06:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon több mint 150 meleg vízi fürdő és 1000 meleg forrás található, melyek világszerte ismertek. Cikkünkben bemutatunk néhányat.

hirdetés
Irány a hazai gyógyfürdő!

Mezőkövesd

A Zsóry-fürdő kéntartalmú vize a legmagasabb Magyarországon, magas kalcium- és magnéziumtartalma van, aminek köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, emellett javítja az anyagcserét, élénkíti a légzést, fokozza a szervezet ellenállóképességét, élénkítő hatása van, és az ízületi és bőrproblémákra is gyors segítséget nyújt.

Hajdúszoboszló

Debrecen közelében fekszik országunk legnagyobb, hajdúszoboszlói fürdőkomplexuma. Bőrbetegségekre, idegbetegségekre és ortopéd műtétek utáni hegekre gyógyvize biztosítja a megoldást.

Hévíz

A világhírű gyógyfürdő nem messze fekszik Keszthelytől, a második legnagyobb a világon, tőzegmedrű forrástó, több mint négyhektáros kiterjedésű. Vize a reumatikus megbetegedésekre, gyomor és emésztési panaszokra egyaránt használ.

Harkány

A város Magyarország legmelegebb régiójában fekszik, a híres Öt templom (Pécs) városa közelében. A termálfürdőben iszapterápia segíti a reumatikus betegségekkel küszködőket, de jó hatással van a bőr- és gyulladásos betegségekre is.

Miskolctapolca

Észak-Magyarország centrumában található a város, melynek híres csónakázótója és barlangfürdője várja a turistákat. Gyógyvize a keringési zavarok, vérproblémák, idegbetegségek és légúti betegségek meggyógyítója.

Gyula

Közép-Európában itt található az egyetlen téglavár, amely 1405-től egészen 1445-ig épült, de a látványosság mellett a vár fürdője igazán remek hely a kikapcsolódásra. Gyógyító hatása kiterjed a gyomorpanaszokra, mozgás és végtag betegségekre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek