Starity

Ikszelt a világbajnok Mexikóval

2010. augusztus 12. 01:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2010. július 11-e óta most először léptek pályára a spanyol nemzet legjobb focistái, méghozzá Mexikó ellen. A mérkőzés kezdete előtt a jelenlévők megemlékeztek a mexikói forradalomról és a függetlenség kikiáltásáról is.

hirdetés
Ikszelt a világbajnok Mexikóval

A spanyolok kezdő felállása lényegesen eltért attól, amit a világbajnokságon megszokhattunk, jóval gyengébb csapatot küldtek pályára. Olyan nagy nevek hiányoztak a kezdőből, mint David Villa, Xavi Hernández, Gerard Piqué és Joan Capdevila, viszont ez azoknak játékosoknak kedvezett, akik a világbajnokságon csak rövid ideig szerepelhettek. Mint később kiderült, sem David Villa, sem Joan Capdevila nem léphetett pályára a mérkőzésen.

Így például lehetőséget kapott Juan Mata, Fernando Llorente, Carlos Marchena és Álvaro Arbeloa is; rajtuk kívül pedig Fábregas és az egy év kihagyás után visszatérő Santi Cazorla és a két újonc Bruno és Monreal is kezdőként léphetett pályára.

A vezetést az első félidő 12. percében a mexikóiak szerezték meg, Chicharito révén. Ez a gól viszont vitatható, mivel Chicharito feltűnően mélyen helyezkedett a védőkhöz képest, de a bíró érvényesnek találta.

Ezután jó ideig semmi sem történt a pályán. A spanyolok játszották a kispasszos játékukat, a mexikóiak pedig csak védekeztek. A pihenőre is a mexikóiak mehettek nyugodtabban. A szünet letelte után Del Bosque több helyen is változtatott. Lejött: Iker Casillas, Carles Puyol, Cesc Fàbregas, Juan Mata és Fernando Llorente, az ő helyükre pedig érkezett: Víctor Valdés, Sergio Ramos, Jesús Navas, Xabi Alonso és David Silva.

A későbbiekben még érkezett Busquets helyére Xavi, Marchena helyére Piqué és végül az újonc Bruno helyére Pedro. Az események a cserék után sem nagyon pörögtek fel. A spanyolok támadták a mexikói kaput, de bevenni nem tudták. 90. percben aztán, mikor már mindenki azt hitte, hogy már nem történik semmi, akkor David Silva kapott jó passzt, amit sikerült gólra váltania.

Barátságos mérkőzéshez hűen játszottak a futballisták, ugyanis a bírónak csupán 3 sárga lapot kellett kiosztania a játékosok között. 

A végeredmény: Spanyolország — Mexikó 1:1

Egyébként a spanyol U21-es válogatott az Eb-selejtezőkörben —  ahol Javi Martínez is szerepelt —  is ikszelt tegnap Finnországgal. A mérkőzés végeredménye ott is 1:1 lett, ott a spanyol gólt  Bojan Krkić szerezte 11-esből.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek