Starity

Róluk mintázták a Disney mesehőseit

2013. június 12. 17:05   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkükben bemutatjuk, hogy kikről mintázták a Disney leghíresebb karaktereit.

hirdetés
Róluk mintázták a Disney mesehőseit

Egy korábbi cikkünkben kiveséztük már, hogy kik adták a hangjukat a Disney karaktereihez, most azonban bemutatjuk azt is, hogy kikről mintázták őket!

Ariel – Alyssa Milano

Amíg egy másik színésznő, név szerint Sherri Stoner volt az élő modell, addig Alyssa 16 évesbeli énje ihlette meg a kis hableány kinézetét, amikor felfigyeltek rá a Ki a főnök? című sorozatban.

Érdekesség, hogy nemcsak külső tulajdonságot másoltak a színésznőről, hanem a személyiségéből is foglaltak bele a karakterbe. „Nem tudom, hogy ez, hogyan folyt, csak megkértek engem, hogy hadd mintázhassák rólam, és amikor megjelent a rajz, lehetett látni a hasonlóságot, ami annyira király” – mesélte az egykori bűbájos boszorka.

Aladdin – Tom Cruise

Eredetileg Aladdin karakterét Michael J. Foxra akarták formázni, de aztán a szerkesztők és producerek úgy döntöttek, hogy túl fiús lenne, így hozzáadták Tom Cruise kicsapongó jellemzőit. (Rajta kívül egy Calvin Klein-modellből is merítettek ötletet.)

Belle – Sherri Stoner

Sherri a Disney egyik alkalmazottja volt, producerként és íróként is dolgozott. Azok a rajzfilmkészítők, akik ismerték őt, dolgoztak bele néhány karakter, mint például Belle és Ariel tulajdonságaiba Sherri által.

Elnézve ezt a két egyéniséget, nehezen képzelhető el, hisz nem hasonlítanak, viszont csak apró jellemvonásról van szó, például Ariel ajkát, Belle felfésült haját ihlette ő.

Bobby Driscoll – Pán Péter

A fiatal gyerekszínészt 1953-ban fedezte fel a Disney Pán Péter szerepére, előtte két évvel pedig hangot kölcsönzött az egyik Alíz Csodaországba-mese karakteréhez.

Sokan tragikus iróniának tartják azt, hogy övé volt a Pán Péter-szerep, hisz ez a karakter az örökké gyerek akart maradni, és Bobby sosem viselkedett felnőttként. Fiatal halála olyanná tette, mint Pán Pétert, örökké ifjú maradt.

Csingiling – Margaret Kerry

Csingiling karakterét Margaret Kerry személyesítette meg. Ahogy ő mozgott, úgy a kis tündér is vele, azaz pantomimban adta elő a mozdulatait, de még a hangját is kölcsönözte.

Marc Davis rajzfilmkészítő figyelt fel rá a meghallgatáson, és ha jobban megnézzük, külsőre sem térnek el nagyon egymástól.

Hook kapitány – Hans Conried

Csakúgy, mint Csingilingnél, Hook kapitánynál is egy embernek köszönhető a kapitány külseje és hangja. Állítólag azért is Hans Conriedra esett a választás, mert nehezen kezelhető, így jellemben sem térhettek el sokban.

Csipkerózsika, Anita, Hamupipőke – Helene Stanley

A bájos amerikai színésznő több mesehőst ihletett, többek között Anita Radcliffe-et a 101 kiskutyából, Csipkerózsikát és Hamupipőkét is. Látva a karaktereket és Helene-t, nem lepődünk meg, hogy ilyen szépre sikeredett az arculatuk.

A színésznőre szintén Marc Davis figyelt fel, és nemcsak, hogy ő inspirálta a kinézetüket, de mint a fent említetteknél, Anita hangját is ő kölcsönözte.

Hófehérke – Margaret Champion

Az amerikai táncosnő és színésznő vitte Hófehérkét a vászonra, a mozdulatait róla mintázták, miközben még a jelmez is rajta volt. Ahogy elnézzük, van hasonlóság köztük külső jegyekben.

Ursula – Divine

Az amerikai énekesnő és a Kis hableány főgonosza, Ursula szinte rémisztően hasonlítanak egymásra. A jellegzetes tekintet, a nagy haj és a túlzott smink arra ösztökélte a mese készítőit, hogy róla mintázzák Ursulát. Egy évvel azelőtt, hogy kijött volna a film, az énekesnő meghalt, így sosem láthatta a róla mintázott karaktert.

Pocahontas – Irene Bedard

Az indián színésznő-énekesnő nemcsak a hangját adta a Pocahontasnak, hanem ő ihlette a külsejét is, hisz ránézésre láthatjuk a hasonlóságot. Ugyanakkor a belső tulajdonságaiból is merítettek, mivel Irene is ugyanolyan erős akaratú nő, akárcsak Pocahontas.

Tekergő

Tekergőt a képen látható kutya ihlette, a mozgást is róla mintázták – aki egyébként egy kóbor kutya, akit az utcán találtak, innen is jött a Tekergő elnevezés.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek