Starity

Bonnie Tyler nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál közönségdíját

2013. június 17. 17:05   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bonnie Tyler izgulva lépett színpadra május 18-án a malmői aréna színpadára. Az énekesnő elárulta, legutóbb akkor izgult ennyire amikor 1984-ben a Grammy-díj-átadón kellett énekelnie, ahol az első 30 sorban csak világsztárok foglaltak helyet, köztük Michael Jackson is.

hirdetés
Bonnie Tyler nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál közönségdíját

Egy héten keresztül lehetett szavazni az ESC Radio Awards díjára a Legjobb női előadó, a Legjobb férfi előadó, a Legjobb dal és a Legjobb együttes kategóriában. Egy ember naponta maximum háromszor adhatta le a voksát kedvencére. Tegnap éjjel 23.59-kor lezárták a szavazást és mára meglett a végeredmény. Annak ellenére, hogy Dánia nyerte az idei fesztivált, a közönségszavazáson nem nyert díjat egy kategóriában sem, pedig a korábbi években rendszerint azok kerültek ki nyertesnek, akik a dalfesztivált is megnyerték, így Loreen és Alexander Rybak is elnyerte ezeket a díjakat.

Idén azonban Bonnie Tyler vitte a pálmát, hiszen a Legjobb énekesnő és a Legjobb dal kategóriában is toronymagasan vezeti a listát. A Believe in Me című versenydala 12,6%-ot kapott, a második helyezett a norvég Margaret Berger I Feed You My Love című dala 7,5%-kal míg a harmadik Marco Mengoni dala, 7,1%-kal. Emmelie de Forest dalára csupán a voksolók 5,1%-a szavazott.

A Legjobb énekesnő kategóriában a brit rockdíva 16,9%-kal szintén toronymagasan az első, megelőzve ezzel az ukrán Zlata Ognevichet (13,8%) és a holland Anoukot (11,3%). Emmelie de Forest csupán 6,5%-ot kapott.

A Legjobb férfi előadó Marco Mengoni, míg a legjobb együttes a görög Koza Nostra & Agathon Iakovidis. ByeAlex az ötödik legtöbb szavazatot kapta a legjobb férfi énekes kategóriában.

Bonnie Tyler ezen kívül még a portugál ESC Portugal Awards karrierdíját nyerte meg. Az énekesnő tehát Európa-szerte még mindig népszerű, ezt a számok is bizonyítják.

A dalfesztivál döntőjét követő napon így válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte maniplulálták e a szavazatokat: „Azt hiszem, igen! A döntő után az oroszok panaszkodtak, hogy miért nem kaptak maximális pontot a szomszédos Azerbajdzsántól, amiért fizettek. Fizettek? Elnézést! Ez egy verseny? ... de már nem érdekel. Nagy Britannia 16 évvel ezelőtt nyert utoljára, de én sem vártam el, hogy mi nyerjünk. Kár, hogy az emberek nem jönnek rá, hogy ez egy dalverseny, ami a dalokról szól és ahol a dalokra kell szavazni, nem pedig a szomszédokra.”

Az énekesnő karrierjének mindenesetre jót tett az Eurovízió, hiszen új, Rocks and Honey című albuma a brit, a német, a svájci és a dán toplistára is felkerült és 25 országból kapott meghívást. Legutóbb szombaton a 110 éves jubileumi Harley Davidson fesztivál sztárvendége volt Rómában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek