Starity

Bizarr! Állatok csontjaival szobrászkodik a különc művész

2013. június 22. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hideki Tokushige nem mindennapi alapanyagokkal dolgozik: halott kisállatok csontjaiból készíti szobrait.

hirdetés
Bizarr! Állatok csontjaival szobrászkodik a különc művész

A szobrász halott kisállatok csontjait használja fel szobraihoz. Kisállatboltból szerzi be az alapanyagot, olyan egér- és patkánytetemeket választ, melyeket egyébként hüllőeledelként árusítanak – számolt be a DailyMail.

Miután megvette a halott kisállatokat, otthon kiolvasztja őket, majd a csontról lefejti a húst, így szabaddá válik a gerinc, és már hozzá is láthat az alkotáshoz.

Az előkészület viszont nem napokat, hanem a legtöbb esetben hónapokat vesz igénybe, mivel a csontokat használható állapotba kell tennie. Hideki már számtalan remekművet készített, köztük liliomot, lótuszt, pitypangot és hortenziát is – egy-egy alkotása több száz apró csontból készül!

Annak ellenére, milyen bizarr hobbija van, a 38 éves művész bevallása szerint rendkívül könnyen megijed, és a horrorfilmeket sem szereti. Eleinte a hideg is kirázta, amikor megérintette a halott állatokat, végül hozzászokott a művelethez, amely roppant nagy kielégülést okoz számára. Időközönként kiállításokat rendez, azután pedig összetöri és elégeti műveit.




Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek