Starity

Kik a legbefolyásosabb személyiségek 2013-ban?

2013. június 27. 00:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes magazin ebben az évben is összeállította a világ száz legbefolyásosabbnak tartott emberének listáját.

hirdetés
Kik a legbefolyásosabb személyiségek 2013-ban?

Ismét Oprah Winfrey szerezte meg az első helyet, annak ellenére, hogy tavaly óta 88 millió dollárral csökkentek a bevételei és néhány kisebb ballépést is elkövetett. Ő vezeti a jórészt nők által benépesített listát – az első tíz helyezett között hat nőt találunk: Lady Gaga, Beyoncé, Madonna, Taylor Swift és Ellen DeGeneres.

Négy közülük popsztár. Noha a férfiak általában többet keresnek a nőknél ugyanabban a munkakörben, ez nem igaz a zene világára, ahol egy szorgalmasan turnézó nő is könnyedén szerezhet milliókat.

Winfrey – noha nem a zeneiparban tevékenykedik – 77 millió dollárt keresett az elmúlt tizenkét hónapban. Tetemes vagyonának, valamint a hosszú évek kemény munkájával megszerzett hírnevének és befolyásának köszönhetően foglalhatta el az első helyet a Forbes listáján.

A popsztárok mindig jól szerepelnek, ha a közösségi oldalak népszerűsítő erejét is kihasználják. Remek példa erre  Justin Bieber.

Madonna legutóbbi albuma, a MDNA nagyot bukott, az énekesnő mégis bekerült az első tíz közé, köszönhetően a világ körüli turnéjának, amellyel 125 millió dollárt keresett. Lady Gaga (aki 2011-ben az első helyet szerezte meg) még nála is jobb helyezést ért el – övé az ezüstérem – annak ellenére, hogy a csípősérülése miatt kénytelen volt megszakítani a turnéját. 80 millió dollárt keresett tavaly június óta és Rihanna után ő a második híresség, akinek a neve a legtöbbet szerepel a médiában. Emellett Gaga mindenkinél ügyesebben használja ki a közösségi oldalak által nyújtott lehetőségeket.

A férfiak között Steven Spielberg bizonyult a legbefolyásosabbnak, köszönhetően legújabb filmjének, a Lincolnnak, ami két Oscart nyert az idei díjátadón és 275 millió dolláros hasznot hozott a rendezőnek. Noha a televíziós karrierje nem alakult fényesen ebben az évben, így is sikerült megkeresnie 100 millió dollárt és már készül a legújabb videojátéka, a Halo.

Az idei év legnagyobb vesztese a tavalyi első helyezett, Jennifer Lopez, aki most csak a 12. helyet tudta megszerezni magának. Nem kell azért nagyon sajnálni őt – a sok munkának és a sikeres turnénak köszönhetően 45 millió dollárt keresett az elmúlt évben.

A lista első tíz helyezettje:

  1. Oprah Winfrey
  2. Lady Gaga
  3. Steven Spielberg
  4. Beyoncé Knowles
  5. Madonna
  6. Taylor Swift
  7. Bon Jovi
  8. Roger Federer
  9. Justin Bieber
  10. Ellen DeGeneres

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek