Starity

Kísérteties helyek a világon

2013. július 27. 22:10   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunkat folytatjuk; most bemutatunk néhány helyet a világon, amiről azt beszélik az emberek, hogy kísértetjárta!

hirdetés
Kísérteties helyek a világon

Korábbi cikkeinkben górcső alá vettük a legbizarrabb lakatlan szigeteket, Nagy-Britannia rejtélyes, ijesztő helyeit, sőt, Magyarország elhagyatott és kísérteties szegleteit is bemutattuk már. Ezúttal a világ különféle tájait és épületeit vettük szemügyre, amelyekről azt beszélik, kísértetjárta helyek.

Eastern State Fegyintézet

A fegyház Amerika egyik leghíresebb szellembörtöne, 1829-ben épült gótikus stílusban. 250 rab befogadására volt alkalmas, majd később bővítés miatt már 1700 foglya volt. Az egyik leghíresebb bűnözője Al Capone volt, a gengszter, aki 1929-ben tartózkodott ott.

Capone bevallotta, hogy kísérti őt egy Jimmy nevű kísértet, sokszor lehetett hallani a cellájából a segélykiáltásokat, amint úgy kérlelt: „Jimmy, ne üss meg!”. A rabokra különös szigor mellett ügyeltek, és mindig halálos csend volt. Ha valaki mégis hangoskodott vagy áthágott egy szabályt, kegyetlen módon büntették meg, némelyik rab bele is halt sérüléseibe.

A fegyházat az 1970-es években zárták be, a rabokat pedig szétszórva átvitték más-más börtönbe. Azonban úgy tartják, hogy az erőszakos halált halt rabok ott maradtak bolyongani. Mivel múzeumként tart nyitva az épület, a turisták vagy éppen a szellemvadászok olykor különös jelenségeket fedeznek fel. Az egyik leggyakoribb egy árnyalak, aki a folyosókon mozog. Az sem ritka, hogy a 4-es cellablokkból hallanak iszonyú sikolyokat és titokzatos arcok jelennek meg.

Egy falon át közlekedő árny is fel szokott tűnni a 6-os blokkban. De talán a turista számára a legijesztőbb, amikor a 12-es cellablokkból egy gonoszan nevető hang felcsendül. Volt olyan, aki azt állítottaa, egy őr szellemét is látták, az őrtoronyban. Nem kizárt, hogy az egykori rabok járnak vissza kisérteni, hisz kegyetlen, erőszakos halált haltak, és a szenvedés még mindig ott van a fegyház falai között.

Hotel del Salto

A Kolumbiában található szálló mára már egy elhagyatott, omladozó kísértethotel. Először 1928-ben nyílt meg, egy sziklaperemre épült a Tequendama vízeséssel szemben. 1990 előtt egy, vendégek körében nagyon népszerű luxushotel volt, azonban a siker lassan alábbhagyott, mivel mérgező folyadék került a vízbe, és több öngyilkosság történt: a 157 méteres vízesésről többen vetették le magukat a mélybe.

Ami a legjobban betett a hotelnek, hogy a bárjában számos verekedés tört ki, többen életüket vesztették kés, pisztoly vagy pedig zuhanás által. Ezek után az kezdett el terjengeni, hogy a meggyilkolt lelkek ott bolyonganak a szálloda körül.

A Hotel del Salto gondnoka és vendégei is számoltak be furcsa jelenségekről. Volt, aki az arcán horzsolássokkal ébredt, olyan is, aki nevetéseket hallott a szobájában úgy, hogy egyedül tartózkodott bent. Olyan beszámolóról is tudunk, hogy az ember fülébe suttogtak vagy a haját simogatták. 1990-re teljesen elhagyatottá vált, és az egykor büszkén magasló élettel teli szálloda mára már csak egy omladozó épület.

Calvados kastély

Észak-Franciaországban található a normandiai Calvados-kastély, amelyet 1835-ben építettek egy középkori romra, ezt emlegetik az egyik legerőszakosabb szellemkastélyként.

Állítólag kopogókísértet szállta meg, még a legelsők közül való tulajdonos, Monsieur de X is felírt néhány jegyzetet róla. Írásai szerint nehéz tárgyak költöztek el máshová, tárgyak tűntek el, és lépéseket is hallottak olyan helyekről, ahol nincs senki, továbbá női siránkozást is véltek hallani. A jelenség egy bizonyos zöld szobában volt a legaktívabb.

Hívtak plébánost, aki ott töltött egy éjszakát és szelleműzést hajtott végre, mivel szerinte is szellem szállta meg a lakhelyet. Az épület lakói azt hitték, az eljárás sikeres volt, de kevés idő elteltével újrakezdődtek a problémák. Évek óta nem számoltak be különleges jelenségekről.

Savoy Hotel

India egyik kísértetjárta szállodája a Savoy Hotel, ami Mussoorie-ben helyezkedik el. 1902-ben nyitott meg hivatalosan, angol gótikus építészetnek megfelelően épült. Úgy tartják, a szállodának van egy kísértete, Lady Garnet Orme, akit a korai 1910-es években gyilkoltak meg rejtélyes körülmények között, melyek mérgezésre utaltak, de sosem derült ki, ki a tettes, azonban a szelleme ott vándorol céltalanul a folyosókon.

A szemtanúk azt vallják, hogy amikor látták őt, a hölgy egyenesen rájuk meredt, arcára üres kifejezés ült. A hiedelmek szerint még mindig ott bolyong a lelke, mivel keresi a személyt, aki megölte.

Érdekesség, hogy meggyilkolásának körülményeit felhasználta Agatha Christie a A titokzatos stylesi eset című művéhez 1920-ban.

Lake Shawnee Vidámpark

Nyugat-Virginiában található az a vidámpark, ahol sok-sok évvel ezelőtt a Mitchell Clay indián mészárlás volt – a késői 1700-as években. Két fehér gyerek is erőszakos halált halt az indiánok kezei által. 1926-ban nyitottak meg, a területet egy kis vidámparkként, valamint zenei fesztiválokhoz és más szabadtéri tevékenységekhez használták, majd 1966-ban bezártak.

1985-ben megvásárolták az ingatlant, felújították és újra használatba helyezték, de mielőtt újra megnyitotta volna kapuit, 1988-ban egy csapat régész feltárta. Találtak két csontvázat és bizonyítékot az indián településekre.

Azonban nemcsak a Clay mészárlás volt az egyetlen haláleset, a parkról az járja, hogy szellemjárta. 1950-ben egy kislány meghalt a hintalovon, miközben egy teherautó tolatott be, és nekivágódott. Egy Mr. White nevezetű ember szemtanúja volt a lány megjelenésének. Részletesen leírta, hogy rózsaszín, fodros ujjú ruhát viselt, emberek beszámolói szerint pedig hideg fuvallatot éreztek és energiagömböket láttak a hintalónál.

Ezt követően egy kisfiú belefulladt a park melletti tóba, mely egy részét azután lecsapolták. Szemtanú állította, hogy amikor úszott a meghagyott szabad területen, valami megfogta a lábát és megpróbálta lehúzni. Mások arról számoltak be, hogy este kilenc óra tájékában egy ismeretlen alak ül az óriáskerék egyik fülkéjében, a magasban, ahonnan egykor lezuhant egy férfi. Az eset bekerült a Szellemlabor című dokumentumfilm-sorozatba is.

Cikksorozatunk korábbi részei:



Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek