Starity

Brian May a Queen jövőjéről beszél

2013. július 15. 12:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Brian May elárulta, mennyire nehéz számára Freddie nélkül életben tartani a Queent, majd a jövőképéről beszélt.

hirdetés
Brian May a Queen jövőjéről beszél

Brian Mayjel a BrianMay.com készített egy interjút, amelyben több részletet is elárult a jelenleg futó projektjeiről.

Mint beszámoltunk róla, életrajzi film készül Freddie Mercury életéről, és szerinte több nehézség is adódott az előkészületeknél, hiszen hatalmas felelősség, hogy a legendás énekest élethűen és őszintén tudják visszaadni a nézőknek. Jelenleg úgy érzi, minden a legnagyobb rendben halad.

Ennek ellenére hozzátette, hogy számára nem okoz túl nagy gondot Freddie nélkül tovább vinni a Queent, hiszen a zene és a banda még mindig él a szívében: „Természetesen hiányzik az életemben, és próbálom értelmezni a magam módján azokat a dalokat, amelyeket ő írt. Tudom, hogy tetszene neki. Mindig is azt akarta, hogy a zenéje tovább éljen.”

Brian az elmúlt évtizedek alatt olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Smile, The Cross, Paul Rodgers, David Bowie és Adam Lambert. May reméli, hogy a felsorultak közül Mr. Lambert ismét tiszteletét teszi a bandában.

A Queen + Adam Lambert együttműködés rövid, de annál sikeresebb volt, hat teltházas koncertet adtak Moszkvában, Wrocklawban és Londonban. Bár a fiatal énekes rengeteg bírálatot kapott, mikor bejelentették, hogy vele dolgoznak együtt, Lambert még is megugrotta a lécet és mindenkit elkápráztatott, a kritikusok pedig egytől egyig leborultak May választása előtt.

Adam a Who Wants To Live Forever-t énekli (London, 2012. 07. 14.)

„A képben jelenleg csak néhány TV show van” – kezdi Brian. „Egy Las Vegasban, egy pedig Londonban. Szeretjük látni, ahogy a Queen-dalok más előadóktól szólalnak meg. Reméljük azt is, hogy Mr. Adam Lambert visszatér hozzánk a fedélzetre, hiszen nagyon élveztünk vele dolgozni az elmúlt évben.”

Adam megerősítette, hogy bár még nem mondhat semmit, van egy-két terv a közeli jövőben.

Brian jelenleg nem dolgozik új Queen-dalokon. „Furcsa lenne Freddie nélkül, mivel én neki írtam dalokat. Van pár, amit felveszünk, de soha nem publikáljuk, inkább csak magunknak. Továbbá találtunk néhány régi felvételt, ahol Michael Jackson és Freddie énekel együtt.”

És vajon mi van PSY-jal? May ezt is tisztázta: „Találkoztunk vele és szeretné néhány dalunkból remixverziót csinálni. Nem sietünk el semmit, de folynak a tárgyalások. Egyelőre nem tudom, melyik dalokra gondolt. Egyébként vicces, sok különböző reakciót olvastam erről. Valaki eredetinek találja, míg más azt állítja, teljesen eladtam magam. Őszintén, számomra a zene az zene. Ha jónak és eredetinek találom, akkor nem érdekel, kitől származik.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek