Starity

Megérkezett a 12 Years a Slave első előzetese

2013. július 16. 17:05   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt van Steve McQueen új, Amerikában októberben érkező filmjének, a 12 Years a Slave-nek első trailere. A főbb szerepekben Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender és Brad Pitt lesz látható.

hirdetés
Megérkezett a 12 Years a Slave első előzetese

Steve McQueen neve eddig mindössze két nagyjátékfilm kapcsán lehet ismerős, melyekben a közös pont a főszereplő színész, a BAFTA-díjra jelölt Michael Fassbender. Ám már az Éhség és A szégyentelen című, kemény témákat boncolgató filmek elegendőek voltak ahhoz, hogy a rendező nevét örökre belevéssék az emlékezetünkbe. McQueen harmadik, 12 Years a Slave nevezetű műve idén debütál a mozikban.

A film egy fekete férfi, Solomon Northup igaz történetén alapul, aki szabadnak született, de miután egy meggyőző ajánlattal Washingtonba csábították, eladták Louisianába rabszolgának egy kegyetlen ültetvényesnek. Northup 12 évig szenved fogságban szabadulásáig.

A főszereplőt Chiwetel Ejiofor alakítja majd, mellette pedig fontosabb szerepben feltűnik még Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Paul Giamatti, Lupita Nyong'o, és legjobb női főszereplő kategóriájának legfiatalabb Oscar-jelöltje, Quvenzhané Wallis is.

A filmet többen is hasonlították már így bemutatás előtt is Quentin Tarantino Django elszabadul című remekművéhez a témában való párhuzam miatt, így már most komoly esélyesnek kiáltották ki a 2014-es Oscar-díj-átadó több kategóriájában is, hiszen Tarantino filmje két díjat is elvitt, és többek közt a legjobb filmért járó aranyszobrocskára is esélyes volt. Annyi biztos, hogy erőszak és brutalitás terén egyezni fog a két alkotás, hiszen McQueen mozijának tesztvetítésén Chicagóban komoly botrány tört ki több jelenet miatt is.

A 12 Years a Slave első előzetese most felkerült a világhálóra, hiszen Amerikában október 18-án már meg is érkezik a mozikba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek