Starity

Sebészi úton szabatnak új tenyérvonalat a japánok

2013. július 20. 16:04   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy vadonatúj lehetőséget eszeltek ki a japánok arra, hogy megváltoztathassák a sorsukat. De vajon ostoba hiedelem, vagy valóban hatásos?

hirdetés
Sebészi úton szabatnak új tenyérvonalat a japánok

Egy ismertebb japán plasztikai sebész, Takaaki Matsuoka meglepődve hallgatta végig egyik páciense óhaját, miszerint szeretné a tenyerén található vonalakat átműttetni. Saját elmondása szerint ezelőtt még nem is hallott ehhez hasonló esetről, és megtudta, hogy az ilyen beavatkozásra nagyon sokan vevők.

Dr. Matsouke körülbelül eddig húsz tenyérműtétet csinált csupán azért, mert a páciensei szerettek volna szerencsés jövőt biztosítani maguknak. Természetesen, amikor először megkérték arra, hogy végezze el ezt a bizarr beavatkozást, utánanézett, hogyan is szokták végrehajtani. Kiderült, hogy például Koreában már teljesen megszokott ez az eljárás.

De mégis hogyan zajlik le ez a szokatlan műtét?

Maga a beavatkozás úgy 10-15 percet vesz igénybe, ezalatt egy speciális elektromos szikét alkalmaznak, mivel a sima fémmel vagy lézerrel nyom nélkül begyógyul a tenyeren ejtett vágás és minden erőlködés hiábavaló. A páciens maga rajzolja le az elképzelt vonalakat, de ha ez gondot okoz neki, akkor kérheti az orvosa tanácsát is, aki ma már igen kiismeri magát a tenyérjóslás terén. A műtétet követően úgy egy hónapra van szükség a gyógyuláshoz és ez alatt az idő alatt a kéznek bekötve kell lenni.

Matsouke úgy véli, hogy a tenyérplasztikával nem lehet befolyásolni a sorsát valakinek, bár azt állítja, hogy a placebohatás igenis képes fontosabb változásokat eszközölni a páciensek életében.

Az egyik nő, akit a japán sebész műtött, a beavatkozás után egy kicsivel felhívta, hogy megkérték kezét, két férfi pedig azt a nagyszerű hírt újságolta el neki, hogy megnyerték a lottót.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek