Starity

Rihanna is csatlakozik a floridai fegyver-bojkotthoz

2013. július 24. 10:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rihanna és Justin Timberlake is csatlakozik a zenei világ egyik élő legendája, Stevie Wonder által vezetett floridai fegyver-bojkotthoz.

hirdetés
Rihanna is csatlakozik a floridai fegyver-bojkotthoz

A két ifjú tehetség mellett Madonna, Usher, R. Kelly, Alicia Keys, Jay-Z, Kanye West és más amerikai sztárok is megtagadták, hogy koncertet adjanak Floridában, tiltakozásul az állam által bevezetett Stand Your Ground törvény ellen. Ugyanis ennek köszönhetően mentette fel a bíróság George Zimmermant, aki agyonlőtt egy fegyvertelen 17 éves afroamerikai fiút, Trayvon Martint.

Florida egyike annak a 22 államnak, ahol életben van a Stand Your Ground nevű törvény, ami minden állampolgárnak megengedi, hogy önvédelemből akár ölhessen is, ha úgy érzi, hogy életveszély fenyegeti.

Az ítélethirdetés után számtalan híresség és hétköznapi ember adott hangot csalódottságának a közösségi oldalakon, és több amerikai városban azonnal megindultak a demonstrációk, hogy az ártatlan áldozat halála ne maradjon megtorlatlan és néhány sztár már le is mondta a turnéját a napsugaras államban.„”

A floridai fegyver-bojkottot maga a legendás 63 éves énekes, Stevie Wonder indította el. „Úgy döntöttem ma, hogy addig nem lépek fel Floridában, amíg el nem törlik a Stand Your Ground törvényt. Sőt, amíg az a törvény létezik, addig nem lépek fel sem abban az államban, sem a világ többi pontján. Az az igazság, hogy mindazokat, akiket elveszítettetek valakit az igazságért folytatott harcban, a világ bármelyik pontján, őket már nem hozhatjuk vissza. Amit tehetünk, az az, hogy hallatjuk a hangunkat. És a saját országainkban szavazhatunk, hogy elérjük a változást és az egyenlőséget mindenki számára. Ez az, amit tudom, hogy megtehetünk közölte múlt héten egy kanadai koncertjén Stevie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek