Starity

20 éves lett Taylor Momsen

2013. július 26. 15:03   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lehet, sokan nem gondolnák, de a Gossip Girl egykori kicsi Jenny-je még csak a mai napon töltötte be 20 életévét. Lássuk most, hogyan is alakult karrierje!

hirdetés
20 éves lett Taylor Momsen
Fotó: Getty Images; Elle Girl Magazine

Taylor Michel Momsen néven látta meg a napvilágot kereken húsz évvel ezelőtt, 1993. július 26-án az USA-beli St. Louis-ban Michael and Collette Momsen első lányaként. Húga, Sloane Momsen három évvel később jött világra, aki egyébként nővére nyomán szintén a filmiparban találta meg a helyét.

Színészi karrierjét mindössze három évesen, 1997-ben kezdte, amikor is feltűnt a Shake-N-Bake reklámjában, majd egy évvel ezután következett egy epizódszerep A kiválasztott – Az amerikai látnok című sorozatban, az ezredfordulón pedig A próféta-játékban kapott szerepet, majd következett a nagy áttörés a ma már egyik legnépszerűbbé vált karácsonyi filmmel, A Grinccsel, melyben Cindy Lou Who szerepét játszotta Jim Carrey mellett. 2002-ben újabb három szerepet zsebelt be a Katonák voltunk, a Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete és a Jancsi és Juliska című klasszikus Grimm-mese filmváltozatában, ahol Juliska bőrébe bújhatott bele Jacob Smith mellett, aki Jancsit alakította.

Taylor és  Jim Carrey a Grincsben

2006-ban a Misconceptions című széria két részében is látható volt, majd Scott Wilson és Jason Dolley mellett a Csavargó kutya harmadik részében is. Még ez évben részt vett a Disney legújabb produkciójának, a Hannah Montanának meghallgatásán, azonban Miley Cyrus elhappolta előle a főszerepet, később pedig nyíltan kritizálta a csatornát és annak új sztárját is, mivel folyton hozzá hasonlítgatták.

2007 és 2008 között újabb három filmszerepet kaparintott meg a Paranoid Park című misztikus krimi-drámában, a Disney Ultrakopójában és a Spy Schoolban, ahol AnnaSophia Robbal játszhatott együtt. Ebben az időben írta alá első modellszerződését is 14 évesen az IMG Models-szel, de itt kezdődött igazi sikerszériája is, hiszen megkapta talán legismertebb szerepét, Jenny Humprey-t a The CW romantikus drámájában, a Gossip Girl-ben, ahol 2012-ig összesen 88 epizódban volt látható. Az ötödik évad során azonban bejelentette, hogy otthagyja a sorozatot és a filmes ipart is, mivel 2009-ben alakult bandájára, a The Pretty Recklessre és zenei karrierjére szeretne teljes egészében koncentrálni.

The Pretty Reckless

Modellkedés terén is nagy hírnévre tett szert, hiszen 2008-as szerződése után 2010-ben a brit divatcég, a New Look tavaszi/nyári kollekciójának arca volt és Madonna Material Girl névre hallgató márkájának is, de John Galliano Parlez-Moi d’Amour nevezetű parfümjének reklámjaiban is feltűnt ez évben. Június közepe fele robbant a hír, miszerint újabb szerződést kötött, ezúttal azonban a világ egyik legnagyobb modellügynökségével, a Next Modeling Managementtel, ahol olyan nagy nevek jártak már, mint Jessica Alba, Alexa Chung, Ellie Goulding, vagy  Lana Del Rey.

Énekesi karrierje a mai napig töretlen és egyre nagyobb sikereket érnek el az együttessel is azok ellenére, hogy a legtöbb szülő nincs oda Taylor viselkedéséért. Debütáló albumuk, a Light Me Up 2010-ben került a boltok polcaira, második lemezük pedig idén fog megjelenni Going To Hell címen. Taylor számos slágerlistás dalt írt már a csapat számára, melyek közül a Kill Me hallható volt a Gossip Girl fináléjában, a Make Me Wanna Die szintén ezen sorozat negyedik évadának kilencedik epizódjában és a Ha/Ver című filmben is. Összesen eddig 5 videoklipet forgattak le, de idén még egyetlen kisfilmmel sem rukkoltak elő, azonban a rajongók már tűkön ülve várják, hogy mikor kedveskednek nekik egyel, hiszen az első kislemezes dal, a Follow Me Down már rég napvilágot látott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek