Starity

A legsikeresebb videoklipek: Simple Plan

2013. augusztus 16. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mostani cikkünkben megismerkedhettek a rendkívül sikeres kanadai együttes, a Simple Plan legsikeresebb videoklipjeivel!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Simple Plan

A Reset nevű bandával indult minden. Pierre Bouvier, Chuck Comeau és David Desrosiers is ebben az együttesben kezdte a zenélést, ám nem egy időben: Pierre és Chuck még az előtt hagyták ott a Resetet, hogy David beszállt volna. Chuck a középiskolában ismerkedett meg Sebastien Lefebvrével és Jeff Stincóval, akikkel megalapította a Simple Plant. Később csatlakozott Pierre, majd David is.

A Simple Plan 2002-ben robbant be a köztudatba, egész pontosan január 31-én, amikor is megjelent első daluk, az I’m Just a Kid. Még ebben az évben kiadták első albumukat, a No Pads, No Helmets… Just Ballst, ami nagyon sikeres lett, nem csak hazájukban, hanem Brazíliában, Új-Zélandon, és Ausztráliában is.

Következő albumuk 2004-ben jelent meg, Still Not Gettin’ Any címmel. Pierre elmondta, hogy ez azt jelzi, hogy többmillió eladott album ellenére sem tűnt fel nekik, hogy a szupermodellek foga rájuk fájna. Erről az albumról származik az Untitled című dal. A fiúk elmondták, hogy az összes nagyobb zenecsatornát felkérték arra, hogy segítsenek nekik, és összehoztak egy olyan klipet, amivel az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet. Nézzük a srácok legsikeresebb klipjeit!

Welcome To My Life

A dal a Citroen C3 reklámjának a dala is volt, ezáltal a fiúk az egész világon hatalmas népszerűségre tettek szert, hiszen rendkívül fülbemászó dallammal rendelkezik.

Ebben a videóban a fiúk közlekedési dugót okozva egy hídon zenélnek, majd a kisfilm végén mindenki kiszáll az autójából, és gyalogolni kezdenek. A videóban Pierre-t külön is láthatjuk, amint a híd tetején üldögél. A kisfilmre eddig 26.263.159 ember volt kíváncsi.

Summer Paradise

Gyönyörű tengerparton játszódik a videó, melynek egy részében Pierre egy pálmafa alatt gitározik, a többiben a tengerpartot láthatjuk, valamint a fiúkat, amint éppen szórakoznak.

Talán a videó nyári, kellemes hangulata miatt is voltak annyian kíváncsiak a videóra, amit eddig több, mint 52 millió ember látott, 250 ezren lájkolták, és csupán háromezer ember tetszését nem nyerte el. Érdekesség, hogy a dalban Sean Paul is közreműködött.

When I’m Gone

A Crazy után eltelt három teljes év, és kijött a When I’m Gone – ám ekkor pártoltak el sokan a kanadai bandától, ugyanis a fiúk valami teljesen újat próbáltak ki, mind a videóban, mind hangzásilag, és ez a régi rajongóknak nem tetszett.

A videóban Pierre volt barátnője, akárhova megy, volt barátját látja. A fiúk egy fekete háttér előtt zenélnek, amit festékfoltokkal, és neoncsíkokkal dobtak fel, és Perez Hilton is kapott egy kisebb szerepet a videóban.

17 millió ember látta eddig, és a megjelenést követően három hét alatt egymillióan töltötték le a YouTube-ról, a Myspace-ről pedig kétmillióan. Pierre azt mondta, a videó lényege: „Ha szeretsz valakit, ne félj kimondani, mert könnyen elveszítheted!”

Perfect

Ez a videó, akárcsak a dal, kicsit érzelgősre sikerült, nagyon sok fiatal magára talált benne, hiszen arról szól, milyen nehéz megfelelni a szülőknek, amit a végén már nem is igazán akar egy tinédzser.

A videóban a srácok egy háztetőn zenélnek, valamint a ház legfelső szobájában, ahol tinédzserek mászkálnak. A végén elered az eső, de a fiúk még mindig zenélnek, ami csodálatos látványt nyújt. A dal a No Pads, No Helmets… Just Balls című lemezen férhető hozzá, és eddig 19 millió ember látta a videót, 84 ezer tetszikelte, míg ezer ember gondolta úgy, hogy túl kevés a klip a dalhoz.

I’m Just A Kid

Ez volt az együttes első klipje, amivel 2002. január 31-én robbantak be a köztudatba. A történet iskolában játszódik, és mind az öt sráccal valami balszerencse történik: rögtön a videó elején Sebet elüti az iskolabuszt. Utána Chuck szerencsétlenkedik, miközben a kiszemelt lányt próbálja meghódítani azzal, hogy megszereli a kocsiját.

Ezt követően David töri el a csontjait, amikor be akar vágódni a kiszemelt lánynál, és gördeszkázik egy korláton. A basszusgitárost Jeff követi, aki szintén a lánynak szeretne tetszeni, azonban hihetetlen gyorsasággal lekaratézzák.

A legutolsó csapást Pierre szenvedi el, amikor ellop egy kamerát, hülyéskedik, majd lefejel egy ajtót. A dal az első albumon hallható, és eddig több mint 10 és fél millió ember látta a suliban forgatott videót. 36 ezer lájkot kapott, és mindössze 400 embernek nem tetszett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek